Annonce
Struer

EU-aftale giver optimisme i hele branchen - også hos Alpha Offshore i Struer

Grundlæggeren af Alpha Offshore, Mikkel Lund, har i øjeblikket 280 medarbejdere i arbejde på vindmølleprojekter over hele kloden og melder om fortsatte vækstrater på op mod 75 procent. Arkivfoto: Morten Stricker.
EU-aftale giver optimisme i hele den globale vindmølleindustri - og dermed også hos Alpha Offshore i Struer, hvor Mikkel Lund melder om fuld tryk på kedlerne og fortsat vækst
Annonce

Struer: Alpha Offshore Service i Struer fik problemer, da corona-pandemien fik grænsebommene til at gå ned over hele kloden i løbet af marts og april.

Det blev svært at få mandskabet ud til de mange vindmølleprojekter, hvor Alpha Offshore Service i Struer har en hovedrolle i at få vingerne til at snurre og måske ikke mindst hjem igen, om så det var fra Norge, Belgien eller Australien.

- Men vi kom godt igennem det, forsikrer stifteren af Alpha Offshore, Mikkel Lund, og i dag melder han om fuld tryk på kedlerne.

- Vi er midt i højsæsonen og har virkelig travlt. Vi gik en smule ned i andet kvartal her i år, men fortsætter væksten, fortæller han.

Annonce

280 i sving

I marts var der tale om en vækst på 75 procent i forhold til omsætningen i marts 2019, og omsætningen, som Alpha Offshore gik glip af under den globale nedlukning af flytraffikken er ikke tabt - langt de fleste af projekterne blot udskudt, og i øjeblikket har Alpha Offshore således cirka 280 medarbejdere i sving på vindmølleprojekter over hele kloden.

Et aktivitetsniveau, som Mikkel Lund forventer vil vokse, og her læner han sig blandt andet op ad den generelle optimisme i branchen, som kun blev endnu større, da det lykkedes for regeringslederne i EU at lande en aftale om et EU-budget for de kommende syv år med endnu større fokus på den grønne omstilling

Annonce

Optimisme

Da aftalen var indgået, fremgik det blandt andet, at EU vil afsætte 30 procent af budgettet til den grønne omstilling. Tidligere har det været 20 procent.


Hvad, der er godt nyt for vindmølleindustrien generelt, er selvfølgelig også godt nyt for underleverandørerne som for eksempel os her hos Alpha Offshore,

Mikkel Lund, Alpha Offshore Service A/S, Struer


- Nu er jeg jo vestjyde, så jeg tog det roligt og læste det lige et par gange og vendte det med nogle kolleger. Men det her er en god aftale, som vi godt kan se nogle gode muligheder i, sagde  Tommy Rahbek Nielsen, der er global driftsdirektør hos vindmøllevirksomheden Vestas i en kommentar til DR.

- Og hvad der er godt nyt for vindmølleindustrien generelt, er selvfølgelig også godt nyt for underleverandørerne som for eksempel os her hos Alpha Offshore, konstaterer Mikkel Lund.

Alpha Offshore Service A/S

Alpha Offshore hjælper med opsætning, installation, reparation og service/vedligeholdelse af vindmøller både på land og offshore på havet. Firmaet arbejdede oprindeligt kun offshore, da det blev etableret af Mikkel Lund fra Struer i 2007.

I dag foregår cirka 60 procent af opgaverne på land, ofte meget langt væk fra Struer, blandt andet i Australien og USA.

I december 2017 købte den skotske koncern Sparrows Group aktiemajoriteten i Alpha Offshore, som dog stadig opererer under eget navn og fortsat med Mikkel Lund i spidsen.

Opkøbet har ikke ændret på Alpha Offshores tilknytning til hjembyen Struer. Tværtimod har firmaet købt en stor bygning med plads til de næste mange år, hvor der ventes fortsat stor vækst, nu hvor den skotske koncern har åbnet flere døre ude i verden.

Alpha Offshore Service fik i 2019 Gazelle-status for femte år i træk på grund af høj og stabil vækst, og på trods af de alvorlige følger af den globale corona-pandemi fortsætter Alpha Offshore Service med de samme høje vækstrater i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce