Annonce
Erhverv

EU skal granske salget af Betalingsservice

Johanna Geron/Reuters
EU-Kommissionen skal se på, om Mastercards planlagte opkøb - herunder Betalingsservice - hæmmer konkurrencen.

Mastercard annoncerede sidste år et milliardopkøb af store dele af Nets - herunder Betalingsservice - men inden det kan blive en realitet, skal EU-Kommissionen give grønt lys.

Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Mastercards opkøb af dele af Nets falder ellers under de grænser for, hvornår fusioner skal anmeldes til EU-Kommissionen.

Men kommissionen har mulighed for at tage sagen op, hvis EU-lande vurderer, at handlen kan påvirke handlen og svække konkurrencen.

Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i Danmark vurderet. Derfor har den sendt sagen videre i systemet. Det blev meldt ud fredag i sidste uge.

Fem andre lande har tilsluttet sig Danmarks ønske om at få sagen taget op. Det er Østrig, Finland, Norge, Sverige og Storbritannien.

EU-Kommissionen vurderer på baggrund af information fra de seks lande, at handlen truer med at svække konkurrencen på markedet for betalinger i Norden, EU og Storbritannien.

Det var i august sidste år, at Mastercards opkøb af dele af Nets til 21,3 milliarder kroner blev annonceret.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra EU-Kommissionen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Geopark: Nu er det op til Unesco

Lemvig

Skød salut i mindeparken

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce