Annonce
Holstebro

Eventyret om ringen: Forsvandt i Østrig og fandt alligevel hjem til Holstebro

Hvad gør man med en anden mands vielsesring? Det spørgsmål fik Andreas Garrido rig mulighed for at stille sig selv. Havde efterlysningen på Facebook ikke ført til noget, så ville han kontakte radioprogrammet "Mads og monopolet" med sit dilemma. Foto: Andreas Garrido
Uheldigvis tabte en mand en ring. Heldigvis tror den mand, der fandt den, på karma, så alt kunne ende lykkeligt, hvor usandsynligt det end må synes.

Holstebro: Først troede Andreas Garrido og hans kæreste egentlig bare, at det var et stykke kobberrør.

Blandt puddersne og grus lå den lille genstand og glimtede i solskinsvejret foran et dansker-skihotel i Marie Alm i Østrig.

Det var en ring, tung af guld og ligeså på en uforløst historie, fordi der stod "Majbritt" skrevet i ringen.

Se, nu ville det nemmeste for Andreas Garrido være at kaste ringen i en skuffe og vente på ejermanden...

- Men for mig var det mest rigtige at gøre en indsats for at finde frem til ejeren. Det handler om samvittighed. Jeg tror på karma. At én en dag gør mig en lignende tjeneste, forklarer han.

Så Andreas Garrido forhørte sig hos hotellets reception og satte sedler op:

- Hvad gør man med en anden mands vielsesring? Jeg kunne ikke bare sælge den. Jeg kunne heller ikke få mig selv til at smelte den om. Flere dilemmaer dukkede op, og det diskuterede jeg med min svoger, der er bodybuilder, til afterski et par dage senere. Vi snakkede om det gode menneske, og ud fra den samtale besluttede jeg at bruge tid på at finde ringen. Derefter kom efterlysningen på Facebook.

Annonce
Når Andreas Garrido - hvis fulde navn er Andreas Pablo Gyldenløve-Garrido - ikke er i alperne på bjergbestigning i sneen eller finder tabte ringe, er han lejerrådgiver og konsulent i 2MOVE, et firma der finder og forhandler lejemål til større virksomheder. Privatfoto

Skørt

Og så gik det stærkt. 15 delinger på et døgn. 600 efter få dage. Nul henvendelser fra rette ejermand.

- Det er skørt, hvad andre har skrevet til mig for at prøve at få fat i ringen. Der har også været henvendelser, hvor folk har spurgt, om jeg kan hjælpe med at finde ejeren til en helt anden ring, fortæller Andreas Garrido.

I mellemtiden var familien kommet hjem til Danmark igen, og alligevel havde Garrido det som Frodo - hobbitten fra Tolkiens "Ringenes Herre" - han kunne ikke slå ringen ud af hovedet. Så han tog ned til en guldsmed i hjembyen København, der undersøgte og fortalte, at ringen var lavet af guldsmed Knud Barslund i Holstebro. Andreas forsøgte uden held at kontakte guldsmeden.

Men så ringede Martin pludselig...

Undgået katastrofe

Martin Nørgaard Nielsen og hans Majbritt sad egentlig bare og spiste aftensmad hjemme i Holstebro. Frisk i erindringen lå skiferien i Østrig, da en notifikation tikkede ind på konens Facebook-side. En kollega havde set Andreas Garridos billede og syntes, at ringen mindede om Majbritts.

- Jeg havde ikke opdaget, at ringen var væk. Jeg troede faktisk, at den lå herhjemme et sted, fordi jeg havde tænkt på, at det ville blive noget træls noget, når man sådan skal af og på med handskerne på skituren, siger Martin Nørgaard Nielsen.

- Men jeg må have taget den af i bilen, puttet den i lommen, og så må jeg have tabt den, da jeg steg ud af bilen. Vi boede ikke engang ved det hotel, hvor den blev fundet. Men jeg er stået ud af bilen i forbindelse med, at jeg var ved at læsse af. Hvor sandsynligt er det lige, at en ring tabes i Østrig og finder hjem til Danmark, spørger Martin Nørgaard Nielsen og ler.

Aftalen mellem de to mænd er nu, at de mødes den 6. marts, hvor Martin har et møde i hovedstaden. Ringen skal være sikker på at finde definitivt hjem.

- Vi stoler ikke på PostNord, tilføjer Andreas Garrido.

- Og jeg skylder ham en kurv med et eller andet i. Det er vist det mindste, jeg kan gøre. Ringen er dyr, håndlavet og af høj kvalitet. Det havde været en frygtelig katastrofe, hvis den var blevet væk, siger Martin Nørgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Annonce