Annonce
Struer

Få taget temperaturen med bukserne på

Selv et livligt knipsende kamera kan ikke forvirre temperaturscanneren på Struer Bibliotek. Der var "Access Grandted", da deres udsendte gæster biblioteket. Foto. Steffan Skov
Struer Bibliotek har fået opstillet en temperaturscanner, der på et splitsekund kan fortælle om din kropstemperatur er normal
Annonce

Struer: "Access Granted", lød det hurtige svar fra den elektroniske damestemme.

Måske er det mere præcist at skrive "det forbløffende hurtige svar". Sådan kan deres udsendtes oplevelse vist bedst beskrives, da han tog den nye temperaturscanner på Struer Bibliotek med på en test i realtid.

Det er nemt at bruge scanneren, der - på engelsk - instruerer dig, hvis du er for tæt på eller langt fra udstyret, der er monteret inde i scanneren.  Kort fortalt tjekker scanneren dine øjne, og kan på den måde aflæse kropstemperaturen,

Scanneren er sammen med dispenseren med håndsprit det første, du møder, når du gæster biblioteket.

Annonce

In English

Scanneren fungerer uden kviksølv og vaseline. Man stiller sig op foran scanneren i passende afstand, kigger ind i skærmen på scanneren og venter så et splitsekund. Herefter fortæller scanneren på engelsk, om der er "Access Granted" eller "Access Denied". Adgang tilladt eller adgang afvist.


For os handler det om at kunne være med til at skabe en ekstra tryghed.

Rasmus Thøgersen, biblioteksleder, Struer Bibliotek


Scanneren er udviklet til at måle menneskers kropstemperatur. Besøget ved maskinen afslører også, at det nok kræver lidt tilvænning, før alle bibliotekets gæster er helt fortrolige med den nye elektroniske temperaturmåler.

Men giver man sig tid de første par gange, så fremmer gentagelsen bestemt forståelsen.

Annonce

Et værnemiddel

Bibliotekets leder, Rasmus Thøgersen siger, at scanneren skal være med til at skabe tryghed for bibliotekets gæster.

- For os handler det om at kunne være med til at skabe en ekstra tryghed, siger Rasmus Thøgersen. Han tilføjer, at scanneren på sigt også skulle udvide sine sprogkundskaber, så den kan tale dansk til biblioteksgæsterne.

Scanneren er endt på biblioteket, efter at virksomheden EL:CON tilbød at opstille scanneren gratis på prøve. Struer Kommune er i øjeblikket det sted i landet, hvor Covid-19 smittetrykket er størst.

Forhøjet temperatur kan være en indikation på infektion med Covid-19. Temperaturscanneren erstatter ikke en test, men skal ses som et værnemiddel på linje med mundbind, vasken af hænder og afspritning, oplyser EL:CON.

Rasmus Thørgersen understreger, at scanneren ikke oplagrer eller videreformidler nogen form for data.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce