Annonce
Holstebro

Få timer før lukketid: Overskud og god plads til det sidste indkøb

Mona Dyrberg (th.)  er ude for at købe et par strømper hos Wunderwear by Camilla. Indehaver af lingeributikken, Camilla Lund Holm, er tilfreds med julehandlen, selv om meget har været anderledes i år. Hun glæder sig ikke mindst over de mange loyale kunder. Foto: Morten Stricker
Panikken i julehandlens sidste timer er aflyst. Der var plads til at indsnuse lidt julestemning, selv om det aldrig bliver helt det samme i år.
Annonce

Holstebro: Der er plads til smil hos Lisbeth Kaagaard. Hun kommer trækkende med sin cykel ved Store Torv i Holstebro.

- Jeg er lige ude og købe de sidste ting og hente en enkelt pakke. Jeg har ikke travlt. Jeg var færdig med at købe mine julegaver for en måned siden. Det er dejligt at have været ude i god tid. Ikke mindst i år på grund af coronaen. Det kan ikke undgå at gå ud over julestemningen, siger Lisbeth Kaagaard, der tirsdag fyldte 40 år, men coronaen satte en stopper for det store brag af en fest.

Lisbeth Kaagaard glæder sig over, at alle julegaveindkøb er på plads. Det har de været i en måned. Foto: Morten Stricker

Datteren Elia på fire år er også glad for at være med mor på indkøb dagen før juleaften.

- Vi er kommet her på Store Torv mange gange i december. Vi er vilde med Holstebros julelys. Det er så smukt at se på. Vi bor kun fem minutter herfra, så vi har været forbi mange gange, siger Lisbeth Kaagaard.

Annonce

Selskab med datteren

Hun kan godt lide at komme i gågaden og mærke stemningen op mod jul. Det samme kan Mona Dyrberg. Hun er ude at ordne de sidste ting inden jul. Hun har selskab af datteren Emma i lingeributikken Wunderwear by Camilla i Nørregade.

- Jeg er inde for at købe et par strømper. Det er dejligt at være af sted lige inden jul. Jeg har styr på gaverne. Det er en god tradition at være afsted dagen inden juleaften, selv om det ikke helt er det samme i år, hvor mange går rundt med mundbind, siger Mona Dyrberg.


Jeg er lige ude og købe de sidste ting og hente en enkelt pakke. Jeg har ikke travlt. Jeg var færdig med at købe mine julegaver for en måned siden. Det er dejligt at have været ude i god tid. Ikke mindst i år på grund af coronaen.

Lisbeth Kaagaard


Strømperne blev købt hos indehaver Camilla Lund Holm, der er indehaver af butikken, hvor der også bydes på et glas portvin til kunderne i jagten på den rette julestemning.

- Julehandlen har været fin, selv om det har været meget anderledes i år.  Vi har som mange andre solgt mere på nettet i år. Vi kan selvfølgelig altid sælge mere. Men det har været meget dejlig at mærke den store lokal opbakning fra kunderne. Det er helt afgørende, så vi stadig har de fysiske butikker, siger Camilla Lund Holm, der åbnede allerede klokken 8.00 for at give kunderne en mulighed for at komme på tidspunkter, hvor der ikke er så mange andre.

Plads til smil og overskud - dagen før juleaften. Foto: Morten Stricker

På mange måder er denne jul markant andeledes. Sådan bliver dagene mellem jul og nytår også, da alle butikker skal lukke på grund af coronarestriktioner.

- Vi mødes den 29. og 30 december for at gøre klar til udsalget, så kan vi hygge os sammen. Vi kan slet ikke undvære hinanden, siger Camilla Lund Holm.

Annonce

Kø med forståelse

Der er dog enkelte ting, der er helt som det plejer på lillejuleaften i gågaden i Holstebro. Der er kø og masser af kunder hos Slagter Bertelsen.

Det er dog helt nyt, at Nikolaj Bertelsen står i døren og sørger for, at der kun er fem kunder i butikken på samme tid. Han råber også numre op, så de mange ventende kunder uden for slagterbutikken ved, hvornår det er deres tur.

Også i år er der ventetid hos Slagter Bertelsen. Unge Nikolaj Bertelsen (i døren) sørger for, at der kun er fem kunder i butikken på samme tid. Foto: Morten Stricker

- Jeg synes, at kunderne tager fint imod, selv om de skal stå i kø i 30-40 minutter. Der er en god stemning, og langt de fleste accepterer, at der er ventetid, siger Nikolaj Bertelsen, der normalt har fritidsjob hos slagteren, hvor der ikke er mange ledige øjeblikke bag disken på årets sidste store handelsdag i gågaden, hvor mange trods alt har overskud til at indsnuse en portion julestemning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce