Annonce
Lemvig

Får 1,5 millioner kroner: Nu skal HF-elever lære om klima og bæredygtighed

Klimatoriums direktør, Lars Nørgård Holmegaard, forklarer uddannelsesleder Tina Gade om, hvordan Klimatoriums bølgesimulator fungerer. Fra sommer skal HF-eleverne fra Nørre Nissum undervises i et samarbejde med Klimatorium. Foto: Jesper Lundsgaard
Klimatorium og HF-uddannelsen i Nørre Nissum skal fra det kommende skoleår samarbejde om undervisningen i klimaudfordringerne

Nørre Nissum/Lemvig: Der skal mere fokus på klima, bæredygtighed og handlekraft blandt de HF-studerende i Nørre Nissum.

Det er ambitionen med et nyt samarbejde mellem HF-uddannelsen og Klimatorium i Lemvig, og projektet er blevet bakket op med halvanden million kroner fra Region Midtjyllands uddannelsespulje, der skal bruges frem til sommeren 2025, hvor projektet udløber.

Samarbejdet mellem de to institutioner er i første omgang målrettet HF-uddannelsen, men andre uddannelser i Nørre Nissum kan også komme i spil.

Annonce

- Formidling og besøg på Klimatorium er ikke nok. Vi vil sikre, at vores elever både kommer til at arbejde med bæredygtighed og handlekraft, når det kommer til arbejdet med klimaudfordringer. Vi vil arbejde på, at eleverne tager ansvar for fællesskaber fordi de tror på deres egne ressourcer og evner i forhold til at være i verden, siger Tina Gade, der er uddannelsesleder på HF-uddannelsen i Nørre Nissum.

Afsmitning

Lars Nørgård Holmegaard, der er direktør for Klimatorium, tilføjer, at samarbejdet også kan udvides yderligere.

- Der er forvejen en læreruddannelse i Nørre Nissum, og vi regner med, at der kan ske en afsmitning til dem. På den måde kan lærerstuderende benytte os og bruge det i undervisningen i folkeskolen. Og vi ved af erfaring, at forældre lytter rigtigt godt til, hvad deres børn siger, tilføjer direktøren.

Annonce

Vil fortsætte

Der bliver dog ikke tale om, at HF-uddannelsen kommer til at at lave en decideret klimalinje, som man har på Lemvig Gymnasium.

- Gymnasiet uddanner allerede klimastudenter, og det er ikke den vej, vi vil gå. I stedet vil vi lave en HF-uddannelse, der kan pege imod en ny pakke, hvor der er fokus på sundhed og science, men hvor man kan specialisere sig ved måske at vælge matematik eller biologi, siger Tina Gade.

Ud over at arbejde med bæredygtighed og handlekraft, så håber parterne også, at samarbejdet kan være med til at skabe en større interesse for flere uddannelser inden for klima og ingeniør.

Annonce

Ingeniørerne

- VIA har i forvejen tætte forbindelser til ingeniøruddannelser, og vi håber, at det på et tidspunkt bliver muligt at knytte et samarbejde mellem lokale virksomheder og ingeniøruddannelser. Her kan samarbejdet med HF-uddannelsen også være en måde, hvor de studerende kan få øjnene op for de uddannelser, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Selv om projektet udløber i 2025, så regner uddannelseslederen med, at samarbejdet mellem parterne vil fortsætte fremover.

- Vi skal bruge de første år til at søsætte projektet og det koster penge at starte noget op fra første gear. Men jeg regner med, at vi kan køre videre efter 2025, når samarbejdsrelationerne er etableret og vi er i gang med projektet, siger Tina Gade.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce