Annonce
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Holstebro Kommune har fået én million kroner fra friluftsrådet til at udvikle området ved Tvis Mølle, som sidste år havde 26.000 besøgende. Foto: Johan Gadegaard
Kommunen har fået én million kroner af Friluftsrådet til at formidle natur og landskab i naturområde ved Tvis Mølle.

HOLSTEBRO: Det er ikke gået så nemt, som kommunen havde håbet med at skaffe penge til at bygge lærings-faciliteter i det naturområde ved Tvis Mølle og nær Tvis Å, hvor der tidligere var fiskedamme.

Men nu har Friluftsrådet givet den første større donation på én millioner kroner, som er oven i de fem millioner kroner, som kommunen har afsat til at udvikle området.

- Det er allerede et velbesøgt sted, og det er dejligt, at vi nu får penge til at udvikle et sted, hvor både familier og børn kan lære om naturen, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur- og miljøudvalget.

Sidste år besøgte 26.000 mennesker området - enten for at gå en tur eller på en aktivitetsdag.

I år har der været flere aktiviteter - og en klosterhave er blevet anlagt, og indtil 1. juni havde havde 15.000 gæster besøgt området.

Området ligger tæt på Vandkraftsøen, og midt i området ligger en større sø, som er dannet i forbindelse med mergelgravning for at gøde marker, når hede blev pløjet.

- Den historie ville vi gerne have Hedeselskabet med til at fortælle, men det er ikke lykkedes, siger Karsten Filsø.

Annonce

Bygges i 2020

Der er etableret nogle gangstier gennem området, en hal fungerer som madpakkehus og lokaler, som skoleelever bruger, når de lærer om naturen i området. Desuden er der toiletter og p-plads.

Ifølge miljøchef Torben Mølgaard er Holstebro Kommune i dialog med andre fonde om at skaffe midler til at gennemføre de ambitiøse projekter, hvor der skal etableres forskellige læringsmiljøer spredt i området.

- Bidraget fra Friluftsrådet er den første større donation, og vi er i dialog med andre fonde for at få flere penge til projektet, siger Torben Mølgaard.

I første omgang satser kommunen på at etablere et læringsmiljø med en bro og en bygning mellem søen og Tvis Å, hvor børn kan sammenligne livet i en sø og i en å med mere stillestående vand.

Også et sted, hvor man kan studere plante- og dyrelivet i de tidligere lergrave, har høj prioritet.

- Jeg håber, at vi kan komme i gang med at bygge i 2020, siger Torben Mølgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce