Annonce
Lemvig

Lemvig-borgere får sidegevinst af bedre hygiejne

Læge Thorkild Sørensen (til højre) mener, at god håndhygiejne har været med til både at holde antallet af coronatilfælde nede, men også at begrænse udbredelsen af influenza. Arkivfoto: Lars Kamstrup


Lemvig: Borgerne i Lemvig Kommune har været gode til at overholde retningslinjerne med at holde afstand, afspritning og holde god håndhygiejne.

Det er et af buddene fra praktiserende læge Thorkild Sørensen på, hvorfor Lemvig er sluppet med forholdsvis let gennem de seneste ti måneders coronapandemi.

Og det har også haft en sideeffekt, som han mærker som praktiserende læge.

- Der har stort set ikke været nogle børn i min konsultation, der har døjet med luftvejsinfektioner. Samtidig har der næsten heller ikke været nogle tilfælde af influenza, og det tilskriver jeg, at hygiejnen er blevet langt bedre, siger Thorkild Sørensen.

Han peger dog også på, at geografien formentlig spiller en rolle i, at Lemvig har klaret sig godt gennem pandemien.

- Jeg tror, at Lemvig har en fordel i, at der er en god geografi. Der er store afstande, og samtidig har folk generelt haft en god opførsel med tanke på corona, siger Thorkild Sørensen.


Jeg tror, at Lemvig har en fordel i, at der er en god geografi. Der er store afstande, og samtidig har folk generelt haft en god opførsel med tanke på corona.

Thorkild Sørensen


Han har haft en travl indledning på det nye år. Ikke nok med at han og kollegerne i sidste uge var ude på kommunens plejehjem for at vaccinere de ældre og det personale, der havde ønske om en vaccination, så har han også fået en del henvendelser fra patienter, der har ønsket at blive henvist til en vaccination.

Det har han dog ikke haft mulighed for at henvise til, da Sundhedsstyrelsen har lavet en nøje plan for, i hvilken rækkefølge befolkningen skal vaccineres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Husk rastepladserne forhandlingerne

Lemvig

Grill antændte læskur

Annonce