Annonce
Holstebro

Fælles fodslag er den hurtigste vej til bæredygtig kemi

Jakob Lamm Zeuthen. Pressefoto
Annonce

Debat: Ordet ”kemikalier” klinger ikke rart hos de fleste danskere. Men faktisk er det sådan, at kemikalier er helt nødvendige for vores måde at leve på. Uden kemikalier intet tøj, ingen varme og vand, ingen boliger eller medicin til at helbrede syge.

Til efteråret skal Danmarks Kemiindsats fornys. Her er det meget vigtigt, at indsatsen bliver skabt i samarbejde med erhvervslivet og fortsat har som fokusområdet, at international kemikalieregulering skal styrke markedet, sikkerheden, håndhævelse og kontrol og give solid information til forbrugere for, at de får tryghed for kemien. Derudover bør der være fokus på kemi i den cirkulære økonomi og genanvendelse samt forskning og substitution til bæredygtig kemi, der også bidrager til at nedbringe både klimabelastning og skader på biodiversitet.


I maj annoncerede EU Kommissionen sin køreplan for deres Kemiindsats. Strategien er en del af Green Deal og sigter på at sikre imod et giftigt miljø, beskytte borgere og miljøet bedre mod farlige kemikalier.

Jakob Lamm Zeuthen


Men det handler også om EU. For danske regler og en dansk indsats kan ikke stå alene i den globale verden, som vi lever i, hvor der bliver handlet på kryds og tværs af landegrænser. Harmoniseringen af EU’s kemikalieregler inden for og uden for EU’s grænser skal styrkes.

I maj annoncerede EU Kommissionen sin køreplan for deres Kemiindsats. Strategien er en del af Green Deal og sigter på at sikre imod et giftigt miljø, beskytte borgere og miljøet bedre mod farlige kemikalier. Den skal tilskynde til innovation til udvikling af sikre og sikre bæredygtige alternativer og bygge videre på de vurderinger, der er lavet af den gældende EU-regulering for kemikalier ved at både forenkle og styrke dem.

Den klare anbefaling fra Dansk Erhverv lyder, at den danske Kemiindsats 2022-2025 skal lægge sig tæt op ad EU kemindsats i Green Deal. For det er den hurtigste vej til bæredygtig kemi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce