Annonce
Erhverv

Færre biler på vejene bidrager til forsikrings-overskud for bilister

Det er ikke kun i GF Nordvests område, det er blevet til en pæn overskudsdeling i år. GF Forsikrings medlemmer i hele Region Midtjylland deler et samlet overskud på mere end 31 millioner kroner på bilforsikringerne og knap 16 millioner kroner på deres andre forsikringer i GF. Foto: Stock, GF-arkiv
Annonce

Nordvestjylland: Regnskabet for 2020 er gjort op, og de nordvestjyske bilforsikringstagere i GF fik i den første uge af januar besked om, hvad overskudsdelingen konkret betyder for dem i kroner og øre.

- 2020 har været et år, der i høj grad har været præget af corona, og det har i lange perioder betydet, at der har været færre biler på vejene. Derfor har vi også set færre bilskader i år, og det kommer de nordvestjyske bilejere til gode i form af en overskudsdeling på mere end 3,4 millioner kroner, siger Connie Bruun, der er formand for GF Nordvest, i en pressemeddelelse.

Det svarer til, at den enkelte bilejer får 15 procent fratrukket i prisen på bilforsikringen for 2021.

GF Nordvest er en af i alt 34 forsikringsklubber i det medlemsejede GF Forsikring. Fra kontoret i Holstebro dækker klubben en del af Nordvestjylland - fra Thyholm i nord og Ørnhøj i syd til Haderup i øst og Bøvlingbjerg i vest.

GF er ejet af medlemmerne, og siden GF Forsikrings første leveår i 1960'erne har grund-idéen været, at medlemmer - og ikke aktionærer - deler årets overskud.

Derfor er GFs overskudsdeling også solidarisk. Jo færre skader, jo mere i overskud til alle, og det betyder, at har man haft en skade i løbet af året, så får man alligevel del i overskuddet.

Rent praktisk foregår det på den måde, at den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, efterhånden som de fornys i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce