Annonce
Lemvig

Der skal spare på udgifterne i byrådet: Færre byrådsmedlemmer, færre udvalg eller...?

- Vi har kun vendt sagen og intet besluttet, fortæller borgmester Erik Flyvholm. Foto: Morten Stricker og Colourbox, Collage: Morten Seest
Lemvig Kommune skal spare på udgifterne til byrådet, og nu diskuteres det, hvordan man gør det
Annonce

Lemvig: Der skal spares på udgiften til at drive byrådet i Lemvig Kommune, og drøftelserne er gået i gang med, hvordan man kan gøre det.

I forvejen er det besluttet, der skal spares 400.000 kroner, men det beløb bliver større, fordi Lemvig Kommune er krympet til under 20.000 indbyggere, og så må man ikke bruge så mange penge på at lønne byrådsmedlemmer, som man gør i dag.

Nu må man bruge 235 procent af borgmesterlønnen. Det falder til 191 procent.

- Vi bruger omkring 224 procent i dag, så det beløb skal sættes ned, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Sagen har været på dagsorden i økonomi- og erhvervsudvalget.

- Men vi har kun vendt sagen og intet besluttet. Der vil komme drøftelser omkring det i den næste tid, forventer borgmesteren.

Der er flere måder, man kan spare penge på. Man kan sætte antallet af byrådsmedlemmer ned fra 21 til 19. Det er ikke en løsning, der er stor opbakning til blandt de mindre partier, fordi der så skal flere stemmer til for at få et mandat.

Annonce

Skære i udvalg eller...

Man kan også skære i antallet af udvalg, så man sparer på formandsløn og løn til udvalgsmedlemmerne.

Der er også røster fremme om, at man kunne jo spare en del, hvis man så på den tabte arbejdsfortjeneste, som nogle byrådsmedlemmer får. Det er ingen hemmelighed, at der er utilfredshed med, at nogle af byrådsmedlemmerne hæver ganske pæne beløb her. Det er sager, der kører på lukkede dagsordner, så vi kan ikke fortælle detaljer om, hvad der udbetales på den  konto og til hvem.

Der er sikkert flere løsningsmuligheder, som kommer frem, når partierne kommer ind i  nærmere drøftelser om, hvordan økonomien bag byrådet skal se ud efter valget til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce