Annonce
Navne

Fødselaren er ikke den store svømmer: Man behøver jo ikke komme ud på dybt vand - man kan nøjes med at dyppe sig

Jørgen Dalgaard Jensen, halinspektør i Vinderup Hallerne, fylder 60 år. Foto: Morten Stricker
Jørgen Dalgaard Jensen elsker, når hans kone tilberede venøbøffer. Han holder også af at snuppe en morfar udenfor på solsengen, og så ville han tage portvin med på en øde ø.

60: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Vi deler festen i to og fejrer min fødselsdag over de næste to weekender. Så er vi nemlig efter den 6. maj, og så må man være 25 indendørs. Så én weekend inviterer vi familien, og den anden inviterer vi vennerne.

Beskriv dig selv med tre ord?

Annonce

- Grundig, stabil, positiv...som regel. Nå, min kone, Dorte, siger, at jeg skal sige, at jeg har humor.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Dortes venøbøffer er altså gode! og så rødvin til - gerne italiensk, det er nok min favorit.

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så?

- Ud over vores eget hjem, så må jeg nævne Marmaris i Tyrkiet. Hvorfor? Jamen, byen ligger inde i en bugt, og hvis man har en af de lejligheder ned mod vandet, så kan man vågne op og kigge ud over det dejligt stille, blanke vand. Der er sådan en fred og ro - og en smuk udsigt.


Det var dengang, Laudrup var på toppen og spillede i FC Barcelona, og han var med samme fly som mig, så jeg fik mig en autograf.


Hvordan vil du helst tilbringe din fritid?

- Jeg kan godt lide at være ude, og jeg skal ærligt indrømme, at det er dejligt at snuppe en morfar udenfor. Om sommeren? Jo da, men det er nu også skønt i det tidlige forår med en dyne over sig på solsengen.

Hvilken kendt person kunne du tænke dig at møde?

- Altså, nu har jeg jo mødt Michael Laudrup. Jeg arbejdede for B&O, og skulle ned og lave noget for dem i Barcelona. Det var dengang, Laudrup var på toppen og spillede i FC Barcelona, og han var med samme fly som mig, så jeg fik mig en autograf. Nå, hvem kunne jeg ellers tænke mig at møde... er Frank Sinatra i live endnu? (det er han ikke, han døde i 1998, red.)

Jørgen Dalgaard Jensen

Hvorfor: Fordi han fylder 60 år den 5. maj 2021.

Titel: Halinspektør i Vinderup Hallerne.

Privat: Gift med Dorte. Parret har en søn og to døtre - og de første to børnebørn er på vej.

Bopæl: Vinderup

Hvad, synes du selv, er din største fejl?

- Fejl? De er ikke nemme at finde, haha. Nå, Dorte siger, at jeg kan være lidt stædig, og at der skal møj til, før jeg selv tror på, at jeg har taget fejl...

Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø?

- Må jeg tage Dorte med? Nå ikke... jamen, så tændstikker og en kniv. Og så ville det søreme være godt med noget portvin.

- Hvad jeg gerne ville udsætte? Tjah, nu kan jeg jo ikke udsætte min fødselsdag - ellers ville det være rart at udsætte  den tid, der kommer, hvor helbredet engang bliver dårligere, siger Jørgen Dalgaard Jensen. Foto: Morten Stricker

Hvad er du virkelig dårlig til?

- Alt, der har med vand at gøre - svømme og dykke og den slags. Det er nok det, jeg er dårligst til. Hvorfor jeg så kan lide at bo ved vandet i Marmeris? Jamen, jeg kan jo bare dyppe mig. Jeg behøver ikke komme ud på dybt vand!

Hvad ville kede dig mest at tale om under en middag med din borddame?

- Åh, jeg tænker jo, at man kan få drejet det meste om til noget lidt muntert. Men okay, politik kan virkelig få nogen mennesker op på barrikaderne, og det, synes jeg ikke, man skal bruge tid på ved et selskab. Så hvis borddamen var den type, ville jeg nok forsøge at undgå at tale politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce