Annonce
Mærkedage

Fødselsdag: Den stilfærdige cirkusdronning

Hanne Berdino, direktørfruen i Cirkus Arena, fylder 75 år onsdag 30. oktober.

75 Hanne Berdino, Årslev ved Slagelse, fylder 75 år onsdag 30. oktober.

I 1967 blev hun gift med Benny Berdino, som dengang var kronprins i det lille Cirkus Arena. I 1976 blev han direktør for Cirkus Arena, som siden har udviklet sig til Nordens største cirkus. Mens Benny Berdino er kendt som en udadvendt person med store armbevægelser, er hans hustru en mere stilfærdig person, som de sidste mange år har foretrukket at holde sig i baggrunden og hellige sig familien med de to børn Suzanne og Jackie og de seks børnebørn.

Hanne Berdino stammer selv fra en gammel cirkusfamilie, Reinsch-familien, som især var kendt for sine fremragende ryttere. Tre af familiens medlemmer, Alex, Albert og Arthur, der optrådte som brødrene Reinsch, var i stand til stående på en usadlet hest at udføre en dobbelt baglæns saltomortale fra en to mand høj søjle til opretstående stilling på den efterfølgende usadlede hest. Et nummer, som der vist aldrig er andre, der har været i stand til at udføre.

Hanne Berdino er født Thunø, men blev kaldt Reinsch, da hendes mor, da Hanne var syv år gammel, blev gift med Alex Reinsch. Hanne er derfor opvokset hos familien Reinsch og fik som andre artistbørn en allround artistuddannelse.

Gennem artistmiljøet mødte hun Benny Berdino. I adskillige år var hun med i forestillingerne i Cirkus Arena, hvor hun blandt andet fremviste duer og hunde og var en af tryllekunstneren Tergovas assistenter. Hun forlod manegen i midten af 1980'erne og har siden holdt sig i baggrunden for i stedet at være en uvurderlig støtte for mand og børn.

Den runde dag fejres i hjemmet i Årslev, hvor Cirkus Arena har vinterkvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gammelmark var ikke den eneste

Lemvig

Tyv stjal høretelefoner

Annonce