Annonce
Sport

Først blev hun bedt om at pakke sin landsholdstaske, og så var hun ved at tage sit hold på ryggen

Jenny Carlson og holdkammeraterne kunne have overhalet Silkeborg-Voel og overtaget en af de slutspilsgivende pladser i tabellen, men holdet var uskarpe til sidst. Arkivfoto. Johnny Pedersen
Tirsdag formiddag blev det offentliggjort, at Jenny Carlson var udtaget til det svenske landshold for første gang i karrieren. Om aftenen var hun ved at drive sit hold til sejr, men også hun gik træt efter en udmarvende og tæt kamp i Silkeborg.
Annonce

Silkeborg: Man kan, med et glimt i øjet, argumentere for, at det først var i pausen, at Silkeborg-Voel KFUM fandt ud af, hvem de spillede imod.

I hele første halvleg havde der stået TTH Holstebro og været et TTH-logo på måltavlen, mens omklædningsrummet også var plastret til med TTH-logoer. Det er cirka et år siden, at holdet senest har heddet det.

Silkeborg-Voel burde ellers udmærket være klar over, hvem de spillede imod tirsdag aften. Et mandskab, som kunne have overhalet dem i tabellen og spillet sig op i slutspilshalvdelen med en sejr.

Sådan gik det dog ikke for Holstebro Håndbold, som i de sidste ti minutter tydeligt var mærket efter en hård og hurtigt spillet kamp.

Julie Holm gjorde det til 23-23 med 12 minutter tilbage, men herefter kom en voldsom modvind med fejlafleveringer, stolpeskud, brændte kontra og en scoringpause på ti minutter.

- Vi begynder at træffe nogle dårlige beslutninger, fordi vi er nødt til at spille smalt. Det var et meget højt tempo, og de har nok lidt mere at skyde med fra bænken, og derfor endte det sådan, siger Pether Krautmeyer, som må undvære en skadet Camilla Pytlick i resten af sæsonen.

Annonce

Som en Volvo

At Holstebro Håndbold i den grad bød Silkeborg-Voel op til dans kan især tilskrives Jenny Carlson, som til tider, ganske enkelt, bar sit hold rent offensivt.

Hun viste, hvorfor hun for første gang i karrieren er blevet en del af det svenske A-landshold og udvalgt til at være en af dem, som skal få holdet med til OL i kvalifikationskampene midt i marts.


Det er kæmpe stort og fedt at være med, og det er også et cadeau til holdet, som har gjort, at jeg har spillet godt.

Jenny Carlson.


Som en velkørende Volvo blev hun ved med at være driftsikker, selvom hun tog imod nogle tæsk, og hun blev ved med at være fremadrettet, selvom Silkeborg-spillerne forsøgte at stoppe hende med alle midler.

Med otte mål på elleve forsøg, heraf ingen på straffekast, skal man være benhård for ikke at tilgive, at hun løb tør for diesel til sidst og begyndte at hakke lidt i det.

Kampen i tal

Silkeborg-Voel KFUM - Holstebro Håndbold 27-25 (14-15)

Bambusa Kvindeligaen, 23. spillerunde

Stillinger undervejs: 3-4, 4-7, 6-10, 9-11, 11-14, 14-15, 17-17, 19-19, 21-21, 23-23, 25-23, 27-25.

Mål, HOH: Jenny Carlson 8, Lærke Christensen 5, Andrea West Bendtsen 4, Josefine Dragenberg 3, Julie Holm 3, Isabella Fazekas Jakobsen 2.

Topscorer, SVK: Natasja Andreasen 6.

Udvisninger:  SVK 2, HOH 0.

- De får lavet nogle taktiske skift i 2. halvleg, så vi ikke får de samme ting til at lykkes, som vi gjorde i første halvleg. Vi endte med at løbe rigtigt meget, og det var de gode til at straffe os på. Det er ikke en overraskelse, når man møder dem, siger Jenny Carlson.

Svenskeren ved bedre end nogen anden, at det er i slutfasen, at man skal være skarpest. Hun har hevet adskillige point til Holstebro i denne sæson med sine aktioner i de sidste sekunder, og derfor må man også bare erkende, at det ikke altid går ens vej.

- Det var en kamp, som var meget frem og tilbage, og derfor blev træthed også en faktor til sidst. Vi har haft heldet med os nogle gange i denne sæson, men sådan skulle det ikke være den her gang, siger Jenny Carlson.

Annonce

Stolthed

Jenny Carlson har tidligere været omkring de svenske ungdomslandshold, men hun erkender, at det er noget specielt, at skulle i aktion på den helt store scene.

- Det er det, som man altid har kæmpet for. Det er kæmpe stort og fedt at være med, og det er også et cadeau til holdet, som har gjort, at jeg har spillet godt, siger en glad og stolt Jenny Carlson, som fik beskeden i weekenden.

En anden som godt kan finde en vis stolthed frem er Pether Krautmeyer, som udover at være stolt af sin nyerklæret landsholdsspiller, også sagtens kunne finde masser af positive momenter inden det drabelige opgør mod Aarhus på søndag, hvor Holstebro med en sejr i den grad kan nærme sig en slutspilsplads.

- Vi spiller en rigtig god kamp, og havde vi ikke brændt så mange store chancer, havde det været en anden kamp. Vi spiller os rigtigt godt frem til tingene, og det skal vi tage med videre, siger Pether Krautmeyer, som også kunne glæde sig over et forsvar der var både bevægeligt, sammenhængende og med stor fysik, når det var bedst.

Kampen mod Aarhus er på søndag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce