x
Annonce
Holstebro

Første dansker smittet: Nu advarer lægehusene deres patienter

Overalt i landet er dette skilt torsdag blevet sat op i indgangene ind til lægehusene. Foto: Ninna Pirchert
Et særligt skilt er blevet påklistret indgangene til lægehusene overalt i landet torsdag i et forsøg på begrænse smittefaren.

Holstebro: Et skilt med teksten "STOP" har torsdag morgen fundet vej til lægehusenes yderdøre overalt i landet.

På skiltet bedes patienter, der har haft problemer med hoste, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær, om først at ringe til lægehuset - ikke bare gå ind - hvis de har opholdt sig i Kina, Norditalien eller andre af de lande, hvor Corona-virussens (Covid-19 red.) udbredelse er stor.

En af dem, der har modtaget skiltet, er Lægehuset Sct Jørgens Gade.

- Virussen fylder meget for patienterne. Lige da det startede i Kina, var der flere, der henvendte sig - også folk, som havde været ude at rejse i berørte områder, fortæller læge Kurt Ebbensgaard og fortæller videre:

- Og vi har da haft en del i den her uge - også flere begrundede. Og jeg har da også haft fat i infektionsmedicinsk afdeling i Aarhus flere gange. Mandag havde jeg et par stykker, som, jeg tænkte, var relevante blev sendt afsted, men der lød beskeden fra Aarhus, at det skulle de ikke, hvis der ikke var kendt kontakt til smittede. Dagen efter ændrede Sundhedsstyrelsen deres risikovurdering, så tingene ændrer sig jo hele tiden, siger han.

Annonce

Den første dansker smittet

Torsdag morgen blev det meldt ud at den første dansker var blevet smittet med coronavirus. Han havde været på ferie med familien i Lombardiet i Norditalien, blev undersøgt den 26. februar på infektionsmedicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital og blev testet positiv for virussen.

Nu har Sundhedsstyrelsen ændret risikovurderingen, så man nu vurderer:

"...at vi i Danmark kommer til at se Covid-19 tilfælde, eventuelt med smittekæder, som det er set i Italien. Strategien for Danmark er dog fortsat, at vi vil forsøge at opspore og inddæmme eventuel Covid-19 smitte," står der i en pressemeddelelse fra styrelsen.

På lægeklinikken Brotorvet i Holstebro har de ændrede retningslinjer skabt et skærpet fokus.

- Der er ikke nogen, der går i panik. Men det er vigtigt, at vi er opmærksomme på det, siger Agata Mierzwinska.

Også i Vinderup Lægehus har man sat skiltet op. Frygten for corona-virussen ser endnu ikke ud til at være så stor blandt patienterne:

- Jeg har kun talt med en, som ville have lidt information om det, siger sekretær Lone Dyrholm.

Det er Dansk Selskab for Almen Medicin, der har sendt skiltet ud til de danske læger. Ifølge Anders Beich, praktiserende læge og formand for selskabet er skiltet sendt ud i et forsøg på at begrænse smittefaren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce