Annonce
Holstebro

Første efterskole i Danmark: Populær sport får egen hal

Staby Efterskole er den første efterskole i Danmark, der bygger en ny hal til den populære sport padel. Byggeriet forventes afsluttet efter vinterferien. Foto: Staby Efterskole
Staby Efterskole er gået i gang med at bygge tre padelbaner. De lokale borgere og turister får også mulighed for at booke en bane.

Staby: Kunststofbane, svømmehaller og springsale.

Eleverne på landets idrætsefterskoler kan i hverdagen boltrer sig i fine faciliteter.

Efter vinterferien får de 180 elever på Staby Efterskole en ny mulighed. Hvis det går som planlagt, vil en ny hal stå klar med tre baner til padel, der på verdensplan er den sport, der vinder mest frem.

Annonce

Byggeriet til hallen er netop sat i gang, og forstander Anders Boll Mikkelsen glæder sig meget til, at de tre indendørsbaner kan tages i brug, når eleverne vender hjem fra vinterferie i uge 8.

- Det har været en drøm i et par år, og heldigvis har vi en bestyrelse, der er med på ideen og kan se muligheden i byggeriet. Det er en sport, der egner sig perfekt til efterskolen, hvor man spiller sammen to og to og kan hygge sig samtidig, siger Staby-forstanderen og uddyber:

- Jeg kender ikke til andre efterskoler i Danmark, hvor der er padelbaner, og vi vil gerne være first mover på det område, siger Anders Boll Mikkelsen.

Det er meningen, at padel, der er en kombination af squash og tennis, skal være et valgfag. Desuden skal der være mulighed for at dyrke det i fritiden for de sportsglade elever.

- Vi har allerede padel som valgfag i efteråret, hvor vi kører ind og spiller i Holstebro. Det er halvdel af eleverne, der har valgt det, så det er meget populært, selv om vi endnu ikke selv har banerne, siger Anders Boll Mikkelsen.

Mulighed for ombygning

Han forventer ikke, det bliver aktuelt, men i byggeriet er der taget højde for, at interessen for sporten kan dø ud. Det nye byggeri er på størrelse med en håndboldhal - med mulighed for ændringer.

Det har været en drøm i et par år, og heldigvis har vi en bestyrelse, der er med på ideen og kan se muligheden i byggeriet. Det er en sport, der egner sig perfekt til efterskolen, hvor man spiller sammen to og to og kan hygge sig samtidig

Anders Boll Mikkelsen, forstander

- Hvis det viser sig, at populariteten forsvinder, kan hallen bygges om, så vi kan bruge det til andre sportsgrene. Derfor valgte vi at bygge tre baner, så vi netop har den mulighed, siger forstanderen.

Padel er på få år blevet en meget populær sport. Halvdelen af eleverne på Staby Efterskole har valgt det som valgfag. Foto: Morten Stricker.

Padel-byggeriet i Staby er langt fra det eneste i Holstebro Kommune. Der er skudt flere anlæg op de seneste par år. Men byggeriet i Staby bliver det første i den vestlige del af kommunen.

- Vi kan ikke bruge banerne hele tiden, så folk i vores lokalområde får mulighed for at booke sig ind. Jeg forventer også, at det vil være en sport, der kan tiltrække turister om sommeren, siger Anders Boll Mikkelsen.

Finansieringen af nybyggeriet sker ved hjælp af opsparede midler og ved lån.

Byggeriet af padel-anlægget er ikke de eneste byggeplaner på Staby Efterskole. Hvis det går som forstanderen håber, skal sommerferien bruges på en ombygning og udvidelse af spisesalen. Men endnu mangler de sidste detaljer at falde på plads.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce