Annonce
Lemvig

Første forslag: Protestforening bør have Naturprisen 2020

Stop vesterhav Nord bør have Naturprisen 2020 for kampen for at forhindre de kystnære møller, mener forslagsstilleren. Illustration: Vattenfall.
Vi har allerede den første kandidat til Naturprisen 2020
Annonce

Lemvig: Allerede nu, hvor vi introducerer Naturprisen 2020, præsenterer vi det første forslag til en prismodtager, og så er vi lige som i gang.

Det er Sofie Marie Høegh Henriksen, Brændgårdvej 8 i Ferring, der mener, at Naturprisen 2020 skal gå til foreningen Stop Vesterhav Nord.

Hun skriver som begrundelse:

"Den natur, vi har her vest for Lemvig, er noget af det eneste urørte og rå natur, vi har tilbage i Danmark. Det er et helt unikt sted, og det er et af de få steder, der er tilbage i Danmark, hvor man kan stå et sted og se ud over landskabet uden at se noget, der er menneskeskabt. Vesterhavet er noget helt særligt. Det er hjemsted for mange dyrearter. Trækfugle bevæger sig hen over området, når de skal til og fra landet, og hvem ved egentligt, hvor mange dyr og andre organismer der nyder gavn af dette urørte sted.


Hvis det lykkes dem at bevare Vesterhavet langs kysten ud for Bovbjerg til Thyborøn, så vil vi om mange år være dem evigt taknemmelige for det vigtige arbejde, de gør nu.

Sofie Marie Høegh Henriksen


Vi har ikke meget rå natur tilbage i Danmark, og Vesterhavet langs kysten ud for strækningen Bovbjerg til Thyborøn er et af de få områder, vi har tilbage. Derfor er det enormt prisværdigt, at foreningen Stop Vesterhav Nord gør alt, hvad de kan, for at forsøge at bevare dette område.

Det er alt for overset i debatten om at gøre noget godt for klimaet, at det også handler om at have nogle steder på jordkloden, hvor naturen står ubebygget. Vi mennesker bør ikke indtage al natur på kloden. Der bør være noget tilbage, som vi ikke rører ved.

Hvis det lykkes dem at bevare Vesterhavet langs kysten ud for Bovbjerg til Thyborøn, så vil vi om mange år, når det meste andet er bygget til med måske energiproducerende fabrikker, være dem evigt taknemmelige for det vigtige arbejde, de gør nu.

Jeg synes, de fortjener et rigtig stort: Tak for kampen på naturens vegne."

Sådan skriver altså Sofie Marie Høegh Henriksen.

Er du enig med hende, kan du indsende opbakning til forslaget. Har du andre forslag til en prismodtager, så skriv endelig, så så mange som muligt kan få et skulderklap for den indsats, de gør for naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce