Erhverv

Første overskud: Ligaprofil scorer også i erhvervslivet

Søren Nørgård kan glæde sig over succes på håndboldbanen og i erhvervslivet. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Auktionsfirmaet Odendo med base i Holstebro leverer for første gang et solidt overskud på 666.000 kroner. Direktør Søren Nørgård glæder sig over sorte tal og et øget aktivitetsniveau. Indtil videre er der indsamlet 19 millioner til sport og velgørende formål.

Holstebro: Søren Nørgård har grund til smil.

Håndboldsæsonen ligger godt nok stille lige nu, men Mors-Thy-fløjen med fortid i Hogager GF, TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn, glæder sig over, at hans klub sikrede sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække, selv om holdet tabte de første otte kampe i efteråret.

Men Søren Nørgårds liv er mere end harpiks og scoringer på straffekast. Han er også direktør i auktionsfirmaet Odendo, som han var med til at stifte i 2013. Og håndboldpausen giver ekstra tid til virksomheden.

Helt som ventet var de første år i Odendo præget af underskud på grund af investeringer og udgifter til etableringen. Men nu begynder bundlinjen også at se fin ud. Regnskabet for 2018 viser et overskud på 666.000 kroner.

- Det er rigtig godt, at vi nu begynder at få overskud. Det er en positiv udvikling med et højt aktivitetsniveau, der nu gør, at vi har sorte tal. 2018 blev bedre end forventet, siger Søren Nørgård, der kan glæde sig over, at investorerne bag projektet troede på ideen, selv om det gav underskud i millionklassen de første år.

- Vi vil investere overskuddene og se, hvor langt vi kan komme. Vi er i gang i andre lande, men det tager tid at komme ind på markedet og blive kendte, siger Søren Nørgård, der glæder sig over, at kendskabet til Odendo i Danmark er markant stigende

Fem procent til sport og velgørenhed

Odendo har ændret sig meget siden starten for godt fem år siden, hvor det først og fremmest var henvendt til sportsklubber. Nu er det mange forskellige firmaer, der sælger varer på Odendo. Men den grundlæggende idé er stadig, at fem procent af salget skal gå til sportsklubber eller velgørende formål.

Blandt de populære varer på Odendo er møbler og oplevelser

- Det er afgørende for os, at fem procent stadig går til velgørenhed. Vi er stolte over, at vi netop har rundet 19 millioner kroner i indsamling til sport og velgørenhed, siger Søren Nørgård.

En af de gode cases i 2019 er organisationen Børns Vilkår. I de første måneder af året er der samlet 100.000 kroner ind til organisationen, der støtter svage og udsatte børn. Målet er at runde 250.000 kroner i år.

Direktør Søren Nørgård har alle muligheder for at få sig en god håndboldsnak med en af kollegerne. Der er 13 ansatte i firmaet, hvoraf en række medarbejdere er professionelle håndboldspillere, der har Odendo som bibeskæftigelse. Det gælder blandt andet Lemvig-spilleren Mark Nikolajsen og Skjern-spilleren Jesper Konradsson.

Forventningen til 2019 er at lande et overskud mellem 500.000 kroner og en million kroner. Kendskabet til firmaet skal fortsætte med at vokse i Danmark og udlandet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Viceforstander takker af efter 37 år

Erhverv

Kemifabrikken på Harboøre Tange giver aldrig op

På afstand ligner Harboøre Tange et paradis for turister, fiskere og vilde fugle. Men når man kommer over bakken på Thyborønvej, forstyrres udsigten af et fyldigt industrikompleks med høje skorstene ude mellem Vesterhavet og Nissum Bredning. På jernbanesporet står lange rækker af kemikalievogne bemalet med Cheminovas navn, og de færreste vil være i tvivl om, hvor vi er endt. I årtier har den nordvestjyske kemifabrik været kendt for sine synder fra fortiden: En ophobning af mange ton kemikalieaffald på stranden ved Høfde 42 og på den oprindelige fabriksgrund lidt syd for det sted, virksomheden ligger i dag. Men Cheminova er ikke fortid. Nu hedder den bare FMC Site Rønland. Historien har ikke slået virksomheden ihjel, og mange vil blive overrasket over, at der stadig vandrer 450 ansatte igennem porten hver dag. Deres arbejde består i at fabrikere massevis af sprøjtegifte døgnet rundt på et område, der strækker sig over store dele af halvøen Rønland. Plantebeskyttelse, som man kalder det, til alt fra bomuldsmarker til frugtplantager og golfbaner over hele verden. Avisen Danmark er som det første medie lukket indenfor for at høre om, hvad der egentlig foregår på FMC Site Rønland, siden virksomheden fik ny ejer i 2015. Den amerikanske kemigigant FMC købte dengang Cheminova i en milliardhandel, der især udløste jackpot til hovedaktionæren, Aarhus Universitets Forskningsfond. FMC, der i forvejen var en global kæmpe inden for plantebeskyttelse, havde frem for alt brug for et brohoved ind i Europa. - Der var en produktionskapacitet, der kunne være interessant, men det handlede især om at komme ind og få nogle salgskanaler og markedsandele i Europa, siger Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland. Den 49-årige sjællænder begyndte i jobbet i januar 2018 og flyttede til Struer, hvor han i dag bor i en lejlighed ud til Limfjorden.

HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce