Annonce
Lemvig

Første soja-båd til Thyborøn

Steen Bitsch er administrerende direktør for Vestjyllands Andel. Foto: Vestjyllands Andel
Vestjyllands Andel losser soja i Thyborøn og bruger landingen til at vurdere, om havnen fremover kan modtage flere skibe
Annonce

Thyborøn: Vestjyllands Andel skaber i dag, onsdag, travlhed på Thyborøn Havn. Selskabet har for første gang modtaget et skib med 3500 tons soja i havnen, hvor det blev losset og straks kørt videre til fabrikkerne i Hee, Ringkøbing og Borris.

- Og en del bliver også kørt direkte ud til landmændene, siger Steen Bitsch, der er administrerende direktør for Vestjyllands Andel.

Normalt modtager selskabet soja i havnen i Hvide Sande.

- Men vi har haft udfordringer med at komme ind i havnen på grund af tilsanding og storm. Det naturlige valg ville derfor være at lade skibet anløbe i Esbjerg, men med den nye kaj i Thyborøn er der opstået nye muligheder, siger Steen Bitsch.

Thyborøn Havn har bygget et kajanlæg beregnet på at modtage større skibe, der stikker dybt. Skibet med soja er 88 meter langt, men stikker kun 5,8 meter. Derfor er der godt med vand under kølen, idet Thyborøn Havn i dag kan garantere ni meter vand.

- Vi får også andre varer sejlet til landet på større skibe, og det har vi taget ind i Kolding. Men kan vi få det til at fungere i Thyborøn, kan vi lige så godt gøre det her, siger Steen Bitsch.

Det handler om landinger af korn, majs, gødning og flere andre produkter beregnet til de danske landmænd.

Jesper Holt Jensen, der er direktør for Thyborøn Havn, håber, at landingen af soja vil vise Vestjysk Andel, at de sagtens kan bruge Thyborøn Havn, når de har brug for de større vanddybder. Derfor er havnen også opmærksom på at yde en optimal service.

- Vi vil gerne, at skibene oplever, de får en god service, så muligheden for at lande i Thyborøn spreder sig som ringe i vandet, siger Jesper Holt Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce