Lemvig

Første spadestik tages til Vandværket

Da Jesper Fruergaard og Chris Olesen drak champagne af glæde over, at nu var finansieringen hjemme til Vandværket. Nu er man så klar til første spadestik 26. januar. Arkivfoto

Byggeriet af Thyborøns nye vandkulturhus starter 1. februar, og der tages første spadestik 26. januar

Thyborøn: Der er arbejdet længe på Thyborøn Vandkulturhus - Vandværket i folkemunde, og nu er man så langt, at der skal tages første spadestik. Selve byggeriet starter 1. februar, men det første symbolske spadestik tages allerede lørdag den 26. januar.

Det står nu fast, efter Thyborøn Fritidscenter i tæt samarbejde med centerets rådgivere siden august har arbejdet for at få finansieringen på plads. Lige før jul lykkedes det at finde de nødvendige besparelser og ekstra midler.

- Vi er rigtig glade for at være i mål med finansieringen - og projektet generelt. Vi glæder os meget til, at vi nu skal i gang med byggeriet. Det vil give nogle daglige udfordringer med en byggeplads - men det er en positiv opgave, vi vil løse i samarbejde med vores brugere, siger centerchef Jesper Vinther Fruergaard.

Blandt andre støtter Lokale og Anlægsfonden projektet med yderligere 1,5 millioner kroner. Fonden støtter således projektet med 12,5 millioner kroner ud over den støtte man gav til arkitektkonkurrencen.

- Vi er spændt på, at byggeriet af vandkulturhuset går i gang. At transformere en overkapacitet af kvadratmeter i den eksisterende idrætshal til et moderne vandkulturhus viser en ny og innovativ tilgang til, hvordan man kan løse en lokal udfordring, samtidig med at man tænker nyt og bæredygtigt. Projektet vil have stor eksempelværdi for andre bygherrer, da det viser en flot arkitektonisk løsning, der bygger på et stærkt koncept, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden.Foreningen Realdania har bidraget med 14 millioner kroner til projektet.- Thyborøn Fritidscenter skal gå fra typisk idrætshal til nyt vandkulturhus og skal både være mødested for lokale borgere og en turistattraktion. Den eksisterende hal bygges om, så den nu kan rumme en svømmehal med sauna og andre vandkulturfaciliteter, og vi håber, projektet kan inspirere lignende initiativer i resten af landet, hvor man gerne vil konvertere eksisterende idrætsanlæg til at kunne rumme nye funktioner, siger programchef Per Schulze fra Realdania.Lemvig Kommune støtter det nye vandkulturhus med yderligere én million kroner og to millioner kroner i kommunekredit. Lemvig Kommune har i forvejen støttet projektet med fem millioner kroner. Herudover er projektet blevet tilpasset økonomisk, så en realistisk byggepris er nået, uden det har haft konsekvenser for indretning og aktiviteter i centret.

Resten af midlerne er indsamlet hos private og erhvervsdrivende i Lemvig Kommune.

Nyt navn

Byggeriet går i gang den 1. februar, og Thyborøn Fritidscenter markerer "første spadestik" lørdag den 26. januar fra 13.00 - 15.00 med pølser og øl/sodavand til de besøgende.- Vi glæder os til at vise borgerne, at vi nu går i gang efter en lang opstartsfase. Selv om der udadtil har været stille, så har der siden 2015 været arbejdet på projektet hver eneste dag, siger centerchefen.

Han tilføjer, at det ud over at være første spadestik også et rejsegilde, da der jo allerede er tag over vandkulturhuset.I forbindelse med byggeriet af det nye vandkulturhus får Thyborøn Fritidscenter samtidig ny identitet med nyt navn og logo, som først bliver afsløret ved første spadestik den 26. januar.- Siden 1968 har centret været igennem en kæmpe udvikling, hvor både tidligere og nuværende bestyrelser, halinspektører og medarbejdere har gjort centret til det, vi kender i dag. Den udvikling vil vi gerne fortsætte. Og da det bliver den største forandring af centret siden starten i 1968, både bygningsmæssigt og på aktivitetssiden, ønsker vi at give centret en ny identitet. Det skal være med til at markere, at vi nu tager hul på de næste 50 år, siger Jesper Vinther Fruergaard.

Der vil i løbet af februar blive indkaldt til et mindre borgermøde i centret, hvor naboer og brugere kan få svar på mere praktiske ting, så som tidsplaner, byggeplads, adgangsforhold med videre.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce