Annonce
Kultur

Første træning: Farvel til skærmen og goddag til læderbolden

Endelig i gang igen. Asger Aalund (til venstre) har glædet sig meget til årets første fodboldtræning. Foto: Morten Stricker
Der var masser af snak og brede smil, da U19-drengene fra Måbjerg IF tirsdag aften havde første træning efter nedlukningen.

Holstebro: Endelig er det tid til at komme ud og træne igen.

De mange omklædningsrum på Idrætscenter Vest er godt nok lukket land, og træningen kræver også tilmelding, så antallet ikke overstiger loftet på 25.

Men i aften lever de 17-18-årige fodboldspillere fra den ældste ungdomsårgang i Måbjerg IF fint med, at de ikke kan hygge sig i omklædningsrummet. For endelige kan de komme på træningsbanen for første gang i år.

Asger Aalund glæder sig til at blive sluppet løs på kunstgræsset.

Omklædningsrummet er stadig lukket land, men det spolerer ikke glæden ved udsigten til den første træning. Foto: Morten Stricker

- Det er en forløsning. Det har været to-tre måneder, hvor vi har siddet derhjemme, og hvor motivationen ikke har været så stor. Det er virkelig dejligt at komme i gang igen, siger 17-årige Asger Aalund.

Der går ikke mange sekunder af træningen, før det fyger med bemærkninger og venlige tilråb.  Kommentarerne på tværs af banen er noget skarpere end vinden på denne første tirsdag aften i marts.

- Pas på bolden er rund.

- Har du slet ikke set en bold i fire måneder.

- Du skal bruge hovedet til at heade med.

Asger Aalund var helt sikker på, at han skulle starte på træningen igen, da muligheden langt om længe bød sig.

- Jeg har savnet det helt vildt at være sammen med kammeraterne. Jeg har brugt den virtuelle udgave og spillet lidt FIFA på computeren og holdt mig i gang med lidt styrketræning derhjemme, men det er bare ikke det samme. Jeg har glædet mig så meget, siger gymnasieeleven, der som 1.g elev stadig har tilbage at komme tilbage i skolen.


Det er en forløsning. Det har været to-tre måneder, hvor vi har siddet derhjemme og hvor motivationen ikke har været så stor. Det er virkelig dejligt at komme i gang igen.

Asger Aalund.


- Det var så fedt, da jeg i sidste uge opdagede, at organiseret idræt måtte begynde igen. Så tænkte jeg yes. Vi kan begynde at træne, siger Asger Aalund, der spiller i forsvaret, når der er kamp.

Annonce

Ikke i tvivl

Det kan godt være, at der lige netop nu er stor usikkerhed om, hvordan turnering og træningskampe kan afvikles. Men lige netop i aften betyder det meget lidt for spillerne.

Der er tid til at genopfriske hovedspillet for Esben Aaberg. Foto: Morten Stricker

Enhver nærkontakt med bolden og hyggesnak med kammeraterne er en stor gevinst.

Esben Aaberg, der løber rundt i en FCM-trøje med Anders Dreyer på ryggen, har også ventet på denne aften. Han er ikke den eneste spiller, der bærer klubtrøjer fra de største danske og internationale klubber.

- Det er helt vildt dejligt at komme til at bevæge sig igen og møde sine venner igen. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle starte med træningen. Det er så dejligt at komme ud og opleve noget andet end at sidde hjemme på værelset, siger Esben Aaberg, der nu også ser meget frem til at komme i gang på handelsskolen.

Den sidste del af træningen foregår i udskiftningsboksen. Foto: Morten Stricker

- Det er ikke så motiverende med undervisning derhjemme. Jeg vil meget gerne i skole igen, siger den 18-årige all-round-spiller, der glæder sig over, at den første træning består af meget spil, så man for alvor kan føle, at fodboldsæsonen er i gang igen.

Konditionstræningen venter til en anden aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce