Annonce
Læserbrev

Førstegangsvælger. Så tag dog miljøproblemerne alvorligt

Sebastian Kølbæk. Privatfoto

Debat: Jeg fyldte 18 år for et par dage siden.

Igennem hele min levetid har jeg skullet høre på, at vi blev nødt til at gøre noget ved klimaforandringerne, men der er for mig at se, slet ikke blevet lagt nok handling bag de flotte ord fra politikerne.

Venstre har siddet med ansvaret som regeringsparti i 14 ud af mit 18 år lange liv, og alligevel har de ikke formået at tage klimaet alvorligt. Den venstreledede regering vi har i dag, har ført en kulsort miljøpolitik. I de sidste fire år har de droppet nationale mål om CO2-reduktion, modarbejdet investeringer i den kollektive trafik, og har fejlet i at beskytte vores grundvand imod forurening. Der er brug for en ny regering, som vil tage problemerne for miljøet alvorligt.

Mogens Jensen fra Socialdemokratiet er opstillet her i storkredsen, og han har som en af sine klare mærkesager at få Danmark tilbage i den grønne førertrøje. Danmark er ikke længere et foregangsland ude i verden på det grønne område, men det kan det blive igen.

Det kan ikke passe, at min generation skal lide under, at tidligere generationer har ignoreret udfordringerne og har videregivet efterslæbet til os. Derfor bruger jeg min nyerhvervede stemmeret til at stemme personligt på Mogens Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce