Ulfborg/Vemb

Facebook-opslag deler vandene - må man klæde sig ud som skræmme-klovn til halloween?

Pernille Engelbrecht Madsen fra Holstebro mener, at man måske burde have ventet til næste år med at klæde sit barn ud som skræmme-klovn. Privatfoto

Allehelgensaften står for døren, og flere har allerede fejret halloween i weekenden. Men en kvindes oplevelse i Ulfborg skaber nu debat om, hvorvidt det er okay at klæde sig ud som skræmme-klovn på årets mest uhyggelige aften.

En træls oplevelse.
Sådan beskriver 23-årige Pernille Engelbrecht Madsen hende og kærestens tur til halloween-arrangement på Ulfborg Bibliotek i fredags.
Den nybagte mor var der sammen med sin kæreste, den næsten fem måneder gamle søn og Pernille Engelbrecht Madsens to halvsøskende på ti og 11 år. De to halvsøskende havde været lidt lorne ved arrangementet på grund af de sidste par ugers mange episoder med skræmme-klovne, der for sjov klæder sig ud som uhyggelige klovne og skræmmer tilfældigt forbipasserende. Men Pernille Engelbrecht Madsen havde forklaret dem, at der ville være folk i kostumer, at det ville være lidt uhyggeligt, men at der ikke ville være nogen klovne.
Der tog hun fejl.
»Vi var knap kommet ind på biblioteket, da der står et barn iført en af de der uhyggelige klovnemasker, og han har også en lang genstand i hånden,« siger Pernille Engelbrecht Madsen.
Hun hev hurtigt fat i sine søskende og gjorde dem opmærksomme på, at det bare var et barn, der var klædt ud, ikke en »Killer-clown« (dræber-klovn, red.).
»Ja, det er det, de kalder dem. De er vildt bange for dem,« siger Pernille Engelbrecht Madsen.
Resten af den korte tid, de var der, ville de to søskende helst ikke forlade deres storesøsters side. Ifølge Pernille Engelbrecht Madsen tog de også relativt hurtigt hjem, for hendes små søskende var blevet utrygge ved situationen. Ironisk, for en af grundene til, at hun passede dem fredag aften, var netop, at de ikke ville være alene på grund af de mange episoder med skræmmeklovne.
»Efterfølgende gik jeg og summede lidt over oplevelsen resten af weekenden, for jeg syntes, det havde været rigtig træls. Jeg synes, at det barns forældre måske manglede lidt situationsfornemmelse, og at de burde have vurderet, at det måske ikke lige var nu, man skulle give sit barn sådan et kostume, når der er så mange, der er bange for de skræmme-klovne. Forældrene burde vide, at der er mange børn, der er bange for skræmme-klovne lige nu,« siger Pernille Engelbrecht Madsen.
Efter at have diskuteret sagen med venner, der delte samme holdning som hende, valgte hun at skrive et indlæg om episoden på Facebook-gruppen »Ulfborg Aktivitet«, og det delte vandene. Nogen er enig med den unge mor om, at man måske skulle have ventet til næste år med sådan et kostume.
»Vi så også drengen dernede, som hurtigt kom til debat, da mange børn var bange for ham. Vi kunne hurtigt blive enige om, at det var en meget upassende udklædning set i lyset af den seneste tids episoder,« skriver Trine Dige Mortensen.
Andre er i den anden grøft, og mener ikke at et barns kostume skal diskuteres på den måde.
»Vil lige starte med at sige, at jeg ikke synes, det er okay, at nogen klæder sig ud som klovne og går og skræmmer andre. Men det er halloween - så må man vel klæde sig ud, som det man vil? Hvad nu, hvis den næste ting, der kommer i medierne, er, at folk klæder sig ud som brude for at skræmme andre. Dropper pigerne så også brudekjolen til deres bryllup? Eller bliver reglerne så lavet om,« spørger Ricco Christensen.
0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce