Annonce
Lemvig

Fagforening: Mange medlemmer er tilbage i arbejde

Formanden for 3FVest, Kenneth Hove, kan glæde sig over, at mange ledige der mistede deres arbejde under coronakrisen, er tilbage i job. Men der bliver stadig gjort en indsats for dem, der endnu ikke er tilbage på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af ledige nærmer sig normalen hos 3FVest. Fagforeningen vil arbejde på at dygtiggøre sine ledige medlemmer
Annonce

Lemvig: 139 ledige medlemmer.

Det er status for ledigheden blandt medlemmerne i fagforeningen 3F Vest, der dækker Lemvig og en del af Holstebro Kommune.

Men formanden for 3FVest, Kenneth Hove, er optimistisk. Antallet af ledige er nemlig faldet med omkring en tredjedel på to en halv måned.

- Det begynder at ligne normale tilstande igen. Da vi peakede i midten af april havde vi 221 ledige medlemmer. Før coronakrisen satte ind, havde vi 116 ledige, siger han.

Ifølge Kenneth Hove er det blandt andet medlemmer, der er beskæftiget inden for chaufførbranchen, fiskeindustrien samt med rengøring, der er vendt tilbage til arbejdsmarkedet i de seneste uger, efter de havde været hjemsendt.

- Det glæder ikke kun os, at de er tilbage på arbejde igen. Det gælder også for den enkelte medarbejder, siger formanden for 3FVest.

Annonce

Kan frygte for industrien

Han håber, at der kan komme godt gang i hjulene igen i de kommende uger og måneder, da regeringens hjælpepakker og lønkompensationer løber ud hen over sommeren.

- Men jeg kan frygte, at det kan komme til at gå ud over vores medlemmer, der er ansat i industrien, når pakkerne udløber. Lige nu virker det dog til, at der begynder at komme ordrer ind igen fra blandt andet Tyskland, Kina og USA, så derfor håber jeg, at det er nok til at holde virksomhederne i gang, siger Kenneth Hove.


I sidste ende skal de ledige være endnu bedre til at være på arbejdsmarkedet, når de kommer ud af ledigheden end de var inden ledigheden.

Kenneth Hove, formand 3FVest


3FVest har dog allerede sat ind med hjælp til de ledige, der ikke er kommet tilbage på arbejdsmarkedet. Alle der melder sig ledige hos 3F får tilbudt en screening af deres læse- og stavefærdigheder, og hvis de er interesserede vil de blive tilbudt kurser i læsning og stavning.

Kenneth Hove og 3FVest arbejder også med et tilbud om en mere håndholdt indsats for efteruddannelse efter sommerferien. Det er dog endnu ikke faldet på plads, og derfor vil han i første omgang ikke komme i detaljer med planerne.

- Men vi skal gerne have løftet medlemmerne så meget, at de enten kan komme i uddannelse eller varigt arbejde. I sidste ende skal de ledige være endnu bedre til at være på arbejdsmarkedet, når de kommer ud af ledigheden end de var inden ledigheden. Derfor har vi meget fokus på at dygtiggøre dem, for det er ikke deres skyld, at de er blevet ledige, siger Kenneth Hove.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce