Annonce
Danmark

FAKTA: Velfærdssamfundet kan være forandret efter coronakrise

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Blandt andre statsministeren har advaret om, at velfærdssamfundet ikke vil være det samme efter coronakrisen.

Coronaudbruddet kan betyde, at danskerne kommer til at opleve er forandret velfærdssamfund på den anden side af krisen. Sådan har det lydt fra både regeringen og kommunerne den forgange uge.

Læs her, hvad statsministeren og kommunernes formand har sagt om det:

* Statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag den 23. marts:

- Der ligger en ny usikkerhed under hverdagen. En sårbarhed. Og selv når vi begynder en dag at åbne Danmark op igen, så vil meget være forandret. Kommunerne og regionerne har gjort alt, hvad de kan gøre i den her nye situation.

- Men vi må allerede nu også sige, at vi danskere ikke kan forvente at møde præcis det samme velfærdssamfund, når vi er ovre på den anden side.

- Konsekvenserne af den her sygdom kommer til at blive store for mennesker, for økonomien, for virksomhederne, for lønmodtagerne, men også for vores velfærdssamfund.

Jacob Bundsgaard (S), formand for Kommunernes Landsforening, KL, i et interview med Politiken den 26. marts:

- Diskussionen før coronakrisen handlede om at investere flere penge i vores folkeskoler og flere pædagoger i vores daginstitutioner, men det er klart, at det er bare blevet meget vanskeligere at levere på de ambitioner, når økonomien kommer til at se meget anderledes ud.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce