Annonce
Kultur

Fandt pengene - nu går optagelser til dokumentarfilm i gang

Lederen af Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, Christian Møller, kan nu komme i gang med produktionen af en dokumentarfilm om området. Arkivfoto: Benny Gade
Lokalarkiv regner med, at film kan være færdig til jubilæum
Annonce

Harboøre: I løbet af efteråret går optagelserne til den første dokumentarfilm om livet i Harboøre og Thyborøn i gang.

Arbejdet på 12 lokale virksomheder skal dokumenteres i filmen, der bliver den første af i alt syv planlagte dokumentarfilm om området. Det er Lokalarkivet for Thyborøn, Harboøre og Engbjerg, der står bag filmen, der skal være en markering af arkivets 40 års jubilæum i 2020.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu kan komme i gang med projektet. Vi har fået de penge ind, der var nødvendige, og jeg regner med, at første del af filmen er færdig inden jubilæet i slutningen af maj, siger Christian Møller, der er leder af lokalarkivet.

Der har ellers hængt mørke skyer over projektet og tidsplanen. I sommer afviste Lemvig Kommunes familie- og kulturudvalg en ansøgning fra lokalarkivet om 71.000 kroner til projektet. Dengang sagde udvalgsformand Henrik Thygesen (V), at man havde sympati for projektet, men at der ikke var penge i udvalgets budget til at støtte om projektet.

I stedet har lokalarkivet fået støtte fra Velux Fonden samt 3F's medie- og kulturfond. De 12 deltagende virksomheder har også sagt ja til at bidrage til finansieringen, og Complot Film, der skal stå for optagelserne, har også lovet at støtte projektet med et sponsorat.

Det er planen, at den første film skal være en dokumentar, der handler om 12 lokale virksomheders arbejde. Det er håbet, at det ender med en film, der varer 45-60 minutter. Optagelserne til filmen begynder i løbet af efteråret, og derefter skal den redigeres og klippes efter nytår.

Christian Møller håber, at filmen kan være første skridt på vejen mod en samlet, filmisk fortælling om livet i Thyborøn, Harboøre og Engbjerg.

- Vi påtænker at lave i alt syv film om forskellige emner i området. For tiden er vi i gang med at søge midler til den anden af filmene, siger Christian Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Menighedsråd slår sig sammen i 2021

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce