Annonce
Holstebro

Fandt vin fra år 1790 i kælder: Vurderes til være 18.000 kroner værd

Her ses den så: En flaske Terrantez Borges, Madeira, 1790 - til venstre. I skrivende stund er der forud for auktionen i morgen budt 5400 kroner for den. Til højre ses to flasker Dow's Vintage Port 1927. Foto: Holstebro Auktioner
Det er for første gang i måske 100 år, at vinen er ude af den kælder, den befandt sig i, når den i morgen tirsdag er med på en af Holstebro Auktioners mere utraditionelle dage.
Annonce

Holstebro: Hvad giver man personen, der har alt?

Svaret kunne være den flaske Madeira, som i morgen tirsdag skal under hammeren hos Holstebro Auktioner.

Vinen er fra år 1790. Den er vurderet til at have en værdi af 15.000-18.000 kroner.

- Det er den yderst sjældne årgang 1790, som blev fundet i en vinkælder, hvorefter den for første gang i måske 100 år kom ud af kælderen og medbragt til auktionshuset. Blandt andre fund i kælderen var der også to flasker vintage portvin fra Dow’s årgang 1927 (som hver især er vurderet til at have en værdi af 3500 kroner, red,), siger vurderingsmand hos Holstebro Auktioner Casper Hansen.

Flasken blev fundet hos en familie i det midt- og vestjyske, som tidligere har haft en vinhandel. Da familien skulle til at rydde op, blev Holstebro Auktioner bedt om at komme og kigge på flaskerne.

Nu er de sjældne flasker til salg, men kan Madeira'en overhovedet drikkes?

- Det skulle den kunne - når den er opbevaret korrekt, og seglet i åbningen ser ud til at være i god stand, og der er ikke noget fordampet, siger Casper Hansen.

Han kalder generelt tirsdagens auktion for én med "mange utraditionelle katalognumre, der sjældent kommer til salg uden for de store metropoler." Blandt andet skal der findes en ny ejer til en af de allertidligste PH-bordlamper. Den er fremstillet mellem 1926 og 1928 og har indtil nu altid været i den samme families eje. Den vurderes til 35.000-40.000 kroner.

Desuden byder auktionen på alt fra guldarmbånd, halskæder, smykker, Rolex- og Omegaure til nyere biler, hittegods, designmøbler samt gammelt legetøj og pynteting.

"Der er mange utraditionelle katalognumre, der sjældent kommer til salg uden for de store metropoler," lyder det fra Holstebro Auktioner, som for eksempel sælger denne PH-bordlamper, som er en af de allertidligste fra et sted mellem år 1926 og 1928. Der er i øjeblikket budt 27.000 kroner for den på Holstebro Auktioners hjemmeside. Foto: Holstebro Auktioner
Annonce
Annonce
Lemvig

29-årig ny præst i Lemvig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce