Annonce
Holstebro

Far: Det betyder meget, at vores børn passes i vante omgivelser - også i ferier

- Det, som både forældre og pædagoger i midtbyen rigtig gerne vil, er, at den fælles feriepasning ikke altid foregår i BUM i sommerferien og andre lukkeperioder, hvor vores egen institution lukker helt ned, og pasningen flyttes derud. Det er til stor gene for mange forældre, især dem der ikke har bil, og som så skal cykle helt uden for byen. Vi kunne godt tænke os en turnus-ordning blandt institutionerne, siger Kim Andersen. Genrefoto/Scanpix
Det næste trekvarte år skal politikere drøfte, hvordan kommunen skal passe børn under ferielukningen - og der er plads til forbedringer, hvis du spørger forældrene.

Holstebro: Der kan blive vendt op og ned på lukkeuger, tilbuddet om fælles feriepasning og forældrebetalingen for børn i vuggestuer, børnehaver og skolefritidshjem.

Udvalget for børn og familie skal senest til efteråret lægge sig fast på en fremtidig model og serviceniveauet, som skal gælde fra 2021.

Og spørger man et forældrepar i Holstebro, så er der især to ting, der opleves som voldsomt irriterende. Det ene er organiseringen af den fælles feriepasning. Det andet er antallet af lukkedage, påpeger Kim Andersen, der er formand for Midtbyens Børnehus og er far til Mikkel på to et halvt år.

Når sønnens institution er lukket - blandt andet tre uger i sommerferien - tilbydes forældrene alternativ pasning i Mejdal, i BUM.

- For os som forældre betyder det meget, at vores børn kan blive passet i nogle vante omgivelser, samt at pasningen foregår inden for Ringvejen, da det for en del forældre kan være problematisk at skulle tage turen ud til BUM for at hente og aflevere, siger Kim Andersen.

Mikkel er én gang blevet feriepasset i BUM.

- For vores familie betyder det, at vi skal 20 minutter før hjemmefra, og det betyder igen 20 minutter, når vi skal hente Mikkel, fordi vi bor i en anden del af byen. Så det er 40 minutter hver dag, siger Kim Andersen.

Annonce

Feriepasning

I Holstebro Kommune udgør antallet af dage med fælles feriepasning og lukkedage fem uger per ferieår.

Tre dage har forældrene ikke mulighed for pasning - det er 5. juni, 24. og 31. december, hvor alle kommunale institutioner lukker ned.

De øvrige dage tilbydes alternativ pasning i en anden institution end barnets vante institution. Det er: dagen efter Kristi himmelfartsdag, sommerferieugerne 28,29 og 30, dagene mellem jul og nytår og de tre dage før påske.

Det er de samme institutioner hvert år, som holder ferieåbent. Der er: BUM, Wagnerhus, Mejruphus, Grønningen, Ulfborg Børnehus, Halgård SFO, Sønderlandsskolens SFO,

Forældre, hvis børn holder mindst fire ugers ferie i løbet af et ferieår (1. maj - 30. april) opnår 11 måneders betaling.

Holstebro Kommune er en af de kommuner i landet, som har flest lukkedage.

Forældre ofrer fælles sommerferie

I sommer valgte Mikkels forældre derfor helt at undvære at holde sommerferie sammen. Mor blev hjemme og passede Mikkel, mens far gik på arbejde. Heller ikke blandt de andre forældre i Midtbyens Børnehave er der stor tilslutning i sommerferien til pasning i BUM, fortæller bestyrelsesformanden.

- BUM gør et fantastisk stykke arbejde, men vores fornemmelse er, at et flertal af forældrene ikke ønsker deres børn passet i BUM grundet afstanden og uvante omgivelser. Hos nogle børn giver det lidt ”utryghed”, at de skal ud i en anden institution end det, de kender fra hverdagen, siger Kim Andersen.

Han efterlyser enten en turnus-ordning, så det ikke er de samme institutioner hvert år, der lukker i fem uger, eller alternativt at holde flere pasningssteder åbent, så alle forældre tilbydes pasning i nærområdet.

- Det er et problem, at de nuværende ferieregler bygger på den gamle struktur - fra tiden inden Masterplanen, hvor institutioner blev slået sammen. Som forældre vil vi altid foretrække at få vores børn passet i vante omgivelser, og det ville de andre fire huse, som Midtbyens Børnehus hører sammen med, være - for eksempel Kærnen, som både har vuggestue og børnehave, påpeger Kim Andersen.

Feriepasning i sfo som tilkøb?

Han har også et ønske om at få reduceret i antallet af lukkeuger.

- Det ville være mere fleksibelt i forhold til hjemmefronten. Men også rent økonomisk betyder det da noget. Hvis Mikkels institution ikke holdt lukket tre uger i sommerferien, så var vi ikke tvunget til at at holde ferie i højsæsonen. Vi har begge job, hvor vi godt kan holde vores hovedferie i september, hvor rejserne kun koster det halve, siger Kim Andersen.

Børn- og familieudvalget forventes på sit kommende møde torsdag at nedsætte et arbejdsudvalg, der skal kigge på feriepasningen. De kommende måneder skal der opsamles erfaringer, udarbejdes flere forskellige scenarier - ét af dem kunne være feriepasning i sfo som tilkøb.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce