Annonce
Navne

Far elskede sit arbejde på Halgaard Skole

Halgaard/Skive: Kaj Olsen, Amager, og Conny Rahbek, Mejdal, skriver følgende mindeord over deres far, tidligere lærer og skolebibliotekar ved Halgaard Skole, Jens Olsen:

Vores far, Jens Olsen, blev født i Vendsyssel i 1923. Han voksede op i et kærligt og varmt hjem på et lille husmandssted, gik i den stråtækte landsbyskole, indtil ham blev konfirmeret, og kom herefter ud at tjene på flere gårde. Men han måtte erkende, at det med landbrug, det var nok ikke lige ham.

Han fik arbejde på Kaas Briketfabrik som arbejdsmand, og her arbejdede han ude i Vildmosen med at grave tørv, lave kanaler med mere. Og her fik han lov til at arbejde med mange forskellige maskiner.

Annonce

Om vinteren arbejdede han på værkstedet med at gøre maskinerne klar, til det blev forår igen, og indtil sin død kunne han berette om alle detaljerne på de maskiner med hestekræfter, aksler, hjul med mere. Her på Briketfabrikken havde han et arbejde, som han var utrolig glad for og stolt af. Vores Far var en handy man, og derfor blev han betroet og udfordret meget af værkføreren på fabrikken.

Han mødte vores mor, og de blev gift i 1947, købte hus i Kaas, og så kom vi to børn til. Vi voksede op i et trygt og kærligt hjem.

Tiden løb fra tørv og briketter, og værkførerens tillid og fars interesse for at lære nyt, betød, at han hvert år gik på aftensskole for at dygtiggøre sig inden for mekanik, elektronik og engelsk. Han fik nys om, at der var et seminarium i Hjørring, og da han foreslog mor det, var hun helt med på, at de solgte huset, og så flyttede vi ind i en lillebitte lejlighed i Hjørring. På det tidspunkt var far 38 år. Om fredagen sad han i gravemaskinen og om mandagen på skolebænken i Hjørring. Noget af et spring at tage.


Far søgte og fik job på Halgaard Skole, en lille landsbyskole med 100 elever og syv lærere. Her flyttede vi ind i en helt nybygget lærerbolig. Det var virkelig luksus.I de fem et halvt år, far gik i skole, tjente mor til dagen og vejen ved at gøre rent på Hjørring Sygehus. Og det var ikke et offer for mor, hun nød arbejdet og det at komme ud og snakke med folk.

Som 42-årig blev far lærer, og endnu engang tog mor og far et stort spring. Far søgte og fik job på Halgaard Skole, en lille landsbyskole med 100 elever og syv lærere. Her flyttede vi ind i en helt nybygget lærerbolig. Det var virkelig luksus.

Far var her på Halgaard Skole, til han gik på pension som knap 70-årig. Han elskede sin skole og værdsatte virkelig sit arbejde der med dejlige kolleger og dejlige børn.

Han vil nok mest blive husket som skolebibliotekar, men også fagene formning og fysik underviste han gerne i.

I 1996 mistede vi vores mor, og et års tid senere fik han en veninde fra Skive. Han flyttede derop i år 2000, og her levede Far også et godt liv. Men kontakten og de mangeårige venskaber fra Halgaard bevarede og plejede han lige indtil sin død.

I 2015 fik far det sådan, at han kom på plejehjem i Skive, hvor han fik kærlig og omsorgsfuld hjælp og pleje. Han nød at være blandt mennesker og snakke og fortælle. Hans veninde mistede han desværre for tre år siden.

Kort før coronanedlukningen var han så heldig at finde en ny veninde fra plejehjemmet, og al den tid vi ikke måtte komme derop, var det utroligt dejligt at tænke på, at de to kunne mødes og sidde og holde hinanden i hænderne og snakke.

Vores Far blev 97 år, han har haft et godt og virksomt liv her på jorden.

Far sov stille og roligt ind mæt af dage i troen på sin Frelser og i troen på, at han skulle møde vores mor igen.

Tak for alt, far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce