Annonce
Erhverv

Lejrchefen på campingpladsen giver stafetten videre til sin datter

Bent Gjedbo stopper som lejrchef på campingpladsen i Holstebro. Det bliver datteren Trine Kragelund, der tager over. Foto: Lars Hedegård Nielsen
Lejrchef Bent Gjedbo går på pension, men campingpladsen ved Vandkraftsøen i Holstebro bliver i familien, da datteren Trine Kragelund og svigersønnen Mahmoud Hamad tager over.
Annonce

Holstebro: Bent Gjedbo begyndte som lejrchef på campingpladsen ved Mejdal tilbage i 1998.

Han er efterhånden en af de lejrchefer i landet med flest år i branchen.

Men når den lokale campingplads åbner igen i marts 2020, er det ikke længere ham og hustruen Gerda Kragelund, der styrer pladsen.

- Det skal jo stoppe på et tidspunkt. Jeg er blevet 75 år, men jeg kunne godt have taget en sæson mere, men nu passer det godt at stoppe, siger Bent Gjedbo, der lukkede campingpladsen ned for gæster for knap fire uger siden.

Men ansvaret for campingpladsen bliver i familien. Det er nemlig datteren Trine Kragelund og svigersønnen Mahmoud Hamad, der tager over som lejrchefer.

- Jeg har det rigtig godt med, at det er dem, der overtager. Jeg har advaret dem. De kender pladsen rigtig godt, og det giver mig også mulighed for at komme og hjælpe til, så det hele ikke slutter brat, siger Bent Gjedbo, der tilbage i 1998 blev lejrchef ved lidt af en tilfældighed.

Familien var nabo til campingpladsen, og han følte sig tiltrukket af campinglivet. Derfor sagde han farvel til jobbet hos murerfirmaet Jens Jensen for at prøve noget helt andet.

- Det er blevet en livsstil for mig. Jeg har haft et godt arbejde, og jeg har mødt mange gode mennesker, men en del af dem, der er kommet her i mange år, er kommet i reparationsalderen, så det passer nok godt, at jeg nu overlader det til yngre kræfter, men jeg bliver ved med at komme her. Det regner jeg også med, at min datter og svigersøn er glade for. De ved i hvert fald, hvad de går ind til, og det er helt deres eget valg, siger Bent Gjedbo, der 1. marts flytter fra huset ved campingpladsen for at flytte længere hen ad vejen, så far er stadig i nærheden.

Annonce

Skifter navn

Landsformand for Dansk Camping Union, Anne-Vibeke Isaksen, glæder sig over, at campingpladsen overgår til næste generation i familien.

– Først og fremmest skal der lyde en stor tak til Bent og Gerda, som har valgt at gå på pension efter at have ydet en kæmpe indsats for DCU. Dernæst er det virkelig glædeligt, at Trine Kragelund, som er vokset op på campingpladsen og kender den som sin egen bukselomme, har sagt ja til at overtage pladsen og flytte ind sammen med sin mand og deres tre børn. Jeg er ikke i tvivl om, at Trine og Mahmoud vil videreføre alle de gode ting, som allerede er på pladsen i dag, men jeg er også overbevist om, at de vil se på den med nye øjne og dermed på længere sigt måske tiltrække flere gæster fra deres egen generation, siger Anne-Vibeke Isaksen i forbindelse med skiftet i Holstebro.

Når campingpladsen åbner til marts, bliver det også under et nyt navn. Mejdal bliver erstattet med Holstebro, så det nye navn bliver DCU-Camping Holstebro.

- Vi foretager navneskiftet, fordi folk rejser efter geografien, og navnet Mejdal er ikke alment kendt. Turismen i Holstebro er inde i en rigtig fin udvikling, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce