Annonce
Holstebro

Far til Viktor: Hvordan kan man lukke et helt land ned - men så være fuldstændig ligeglad, når det er ferietid

- Det er da virkelig ikke ansvarlig politik at samle så mange forskellige børn på et sted fra så stort et opland, og samtidig i en kommune der har været så hårdt ramt af Covid-19 som vores, siger forældrene til halvandet år gamle Viktor, Line og Mikkel Bach Kristensen. Foto: Morten Stricker
Feriepasningen i Holstebro Kommunen er uforsvarlig, synes forældre. De beholder deres søn hjemme.
Annonce

Holstebro: Mikkel og Line Bach Kristensen er forundret over den måde, Holstebro Kommune  håndterer ferieafviklingen for byens mindste på.

Deres halvandet år gamle Viktor, der til dagligt passes i Børnehuset Lægaarden, skal til Mejrup, hvor børn fra syv institutioner i henholdsvis Holstebro, Mejrup, Skave og Borbjerg samles til fælles feriepasning.

- Det er dybt bekymrende taget Covid-19 situationen i betragtning. Vi har ikke lyst til at sende Viktor afsted, så vi beholder ham hjemme, siger Mikkel Bach Kristensen.

Flere andre forældre på stuen har samme holdning og er også hoppet fra feriepasningen, da de fandt ud af, at kommunen ville samle børn på tværs af institutioner, og at der heller ikke fulgte en kendt pædagog med.

- Det virker fuldstændig bagvendt, at vi andre går og passer sådan på, og så samler kommunen bare vores børn på tværs. Man nedprioriterer børns tryghed i feriepasningen, siger økonomichef Niels Bødker, der har ét barn i vuggestuen og ét børnehaven. Børnene skal feriepasses på to forskellige adresser i Mejrup, så de har heller ikke hinanden, og deres mor har med kort varsel fået lov til at arbejde hjemmefra og selv passe børnene.


Det virker fuldstændig bagvendt, at vi andre går og passer sådan på, og så samler kommunen bare vores børn på tværs. Man nedprioriterer børns tryghed i feriepasningen.

Niels Bødker, økonomichef og far til to børn i Børnehuset Lægaarden.


Men kommunen gør ikke noget, der er i strid med de centrale retningslinjer, som netop giver mulighed for, at man i ferieperioder kan samle børn på tværs af stuer og institutioner?

- Hvordan kan man lukke et helt land ned, og så bagefter være fuldstændig ligeglad, bare fordi det er ferietid. Det er virkelig ikke en ansvarlig politik i en kommune, der har været så hårdt ramt som vores, synes Mikkel Bach Kristensen, it- og vagtfuldmægtig ved Retten i Holstebro.

Viktors mor, som er tilkaldevikar, ryster på hovedet:

- Det er ikke, fordi vi er så bange for at blive smittet. Det er mere princippet i det, når børnene til daglig ikke må lege på tværs af stuer, forældre må ikke aflevere flere ad gangen, legepladsen er fortsat opdelt, og børnene har kun to kasser med legetøj.

Annonce

Smitsom bakterie i ferie-institution

Forældrenes bekymring bliver ikke mindre af, at Mejruphus, hvor feriebørnene samles, netop har haft et bekræftet tilfælde af sygdom, forårsaget af den smitsomme bakterie Verocytotoxinproducerende E. Coli.

Næstformand for børn- og familieudvalget Torben Strømgård (V) kan godt kan følge forældrenes forundring over de forskellige retningslinjer for hverdag og ferieperioder.

- Men som lokalpolitikere er I ikke låst på hænder og fødder - I skal jo ikke samle børn på tværs af institutioner og stuer, det er en kun en mulighed?

- Hvis vi valgte at passe alle børn lokalt i sommerferien, ville vi få en kæmpe omkostning, som vi ikke bliver kompenseret for. Staten siger til kommunerne: Det må I gerne, men uden at give os betaling for det - og så er det os lokalpolitikere, der sidder med aben, siger Torben Strømgaard.

Han har ikke selv fået henvendelser fra forældre, der er utilfredse med den fælles feriepasning,  og udvalget har ikke haft spørgsmålet oppe at vende, hvorvidt man grundet Covid-19 skulle undlade at samle børnene på tværs af institutioner denne sommer.

Annonce
Annonce
Lemvig

48-årig omkom i drukneulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To tyske biler fik buler

Annonce