Annonce
Navne

Farvel efter fjorten dage som minister

Bare 14 dage, efter at dette billede blev taget, var Bente Juncker ikke længere socialminister. Hun står til venstre for statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i forbindelse med ministerrokaden i januar 1994. Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Tidligere folketingsmedlem Bente Juncker, der kun nåede at være socialminister for CD i 14 dage, før hun måtte gå af, fylder 75 år torsdag 9. maj.

75 år: Det er kun de færreste politikere, der får mulighed for at prøve sig af i et ministerembede.

Derfor ærgrer Bente Juncker, der fylder 75 år torsdag 9. maj, sig formentlig også over, at hun kun fik to uger på posten, efter at statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i januar 1994 havde udnævnt hende til socialminister.

Juncker repræsenterede Centrum-Demokraterne og havde været med fra partiets begyndelse, da Erhard Jakobsen brød ud af Socialdemokratiet i 1973.

'Hun blev valgt ind i Folketinget otte år senere og var svær at komme uden om med sine markante udmeldinger på blandt andet de skole- og socialpolitiske områder.

Hun blev gruppeformand for partiet i 1993 og virkede som et naturligt og oplagt valg for statsministeren, da ministerkortene skulle blandes en ekstra gang i forbindelse med en rokade.

Men kort efter udnævnelsen fik medierne nys om en klage, som hun og den daværende ægtefælle Uffe Thorndahl havde indgivet nogle år tidligere.

Parret var utilfreds med, at otte psykisk handicappede var flyttet ind i et sommerhus ved siden af deres ved Råbylille på Møn.

De nye naboer larmede ifølge klagen for meget, og det var måske ikke så meget klagen i sig selv, som udløste fyresedlen.

Men Junckers udokumenterede anklager om, at institutionslederen havde misbrugt de handicappede seksuelt, udløste en injuriesag og var samtidig dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Dermed blev Bente Juncker den minister, der har siddet i tredjekortest tid - og det er hun fortsat.

Afskeden som minister førte indirekte også til et farvel i politik.

Kort efter blev hun efter indstilling fra sin egen kreds ekskluderet af Centrum-Demokraterne.

Juncker fortsatte som løsgænger, men røg ud af Folketinget senere på året, da der blev udskrevet valg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Annonce