Lemvig

Farvel til postkontoret

106 var mødt frem til generalforsamlingen. Dermed er 3F Vest i Lemvig den afdeling, hvor flest medlemmer møder op til generalforsamling. Foto: Benny Gade

Lemvig: Formanden for 3F Vest, Kenneth Hove, brugte årets generalforsamling til at tage afsked med Lemvig Postkontor. Det lukker ned med udgangen af april måned, og derfor forsvinder en arbejdsplads, der for få år siden ansatte mange af 3F's medlemmer i Lemvig.

- Det er en trist udvikling. Det er en institution, der har fyldt meget i Lemvig, sagde Kenneth Hove.

Han gennemgik kort, hvordan der har været postkontor i Lemvig siden 1802. Det blev etableret i Søndergade, men siden har der været flere forskellige postkontorer i byen. I 1903 blev postkontoret flyttet til Weibelsgade, som i øvrigt senere blev overtaget af SID Lemvig. I 1951 blev der bygget nyt postkontor i Andrupsgade. I 2009 blev Andrupsgade lukket, og det hele blev flyttet til Navervej. - Derudover var der små postkontorer rundt omkring Lemvig, som var udgangspunktet for de lokale postbude. Men i 60´erne, 70´erne og 90´erne blev de ligeså stille lukket ned, så der til sidst kun var Navervej tilbage, sagde formanden.

Så sent som i 1990'erne var det en arbejdsplads med over 100 medarbejdere.

- I dag er der blot syv medarbejdere tilbage og med udgangen af april bliver de omfattet af Holstebros distributionscenter, forklarede formanden.

Posthusets skæbne skyldes, at der i dag ikke sendes mange breve med posten. Ironisk nok vedtog generalforsamlingen en vedtægtsændring, der betyder, at indkaldelse til generalforsamling ikke længere skal foregå med post, men kan ske direkte gennem 3F Vests interne medlemsnet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce