Annonce
Holstebro

Posefest-succes: - Fedt at feste hvor vi kender mange

400 solgte billetter til byens første posefest i årtier, er mere end godkendt - så lever Bronx-forældrene såmænd fint med, at de er politisk ukorrekte.
Annonce

Holstebro: Den ene stationcar efter den anden blinker, holder ind til siden, læsser af. Ud summer kåde teenagepiger, glade og feststemte med ingen eller moderat promille og bærende på hver sin ration i plastposer fra Netto og Kvickly eller de luxe udgaven - en ægte Lala Berlin taske.

En pige kyler en halv flaske vodka ind i den nøgne hæk.

En ældre herre på fortovet fanger hendes blik. "Depot", griner hun.

Går den, så går den. Sådan var det også, da deres mødre var unge og rendte til Lørdagstræf i Holstebro.

Men finten med det udendørs lager går bare ikke længere. Ude foran Folkedanserhuset er der både hegn, fire professionelle vagter og en flok småfrysende, frivillige fædre. De sørger for, at de unge kommer ind - men ikke ud igen. Der kontrolleres ID, armbånd, alder og antal genstande i poserne. Ikke bare én gang, men to gange.

Velkommen til Bronxparty, den første posefest i årtier i Holstebro; altså en fest, hvor unge under 18 godt må drikke alkohol - en sjældenhed efterhånden, trængt i skammekrogen af en landsdækkende dagsorden om danske unge, der drikker for meget og for tidligt.

Men her får de lov - lidt lov og under opsyn.

- De unge drenge er faktisk meget ærlige, når vi spørger, om de har snus, fortæller en af kontrollørerne.

Enkelte af pigerne har gemt små flasker med Flügel shots i lommerne. De bliver fundet under kropsvisiteringen. Ryger i skraldespanden.

Det er fint nok, at det kun er fem genstande, så ingen drikker sig pissestive. Jeg skal have nogle venner med hjem og sove, og så er det ikke særlig fedt, hvis de brækker sig.

Valentin Dybdal, 15 år og deltager i Bronxparty.

Annonce

Nøglen skal afleveres 05.00

Ikke mindre end 50 forældre knokler på, mens deres og andres unge fester til høj musik, røg og damp. Tager imod deres jakker, holder styr på alkoholen, tørrer op på halgulvet, når der bliver spildt en sjat.

- Vi har udsolgt. Det er fantastisk, siger Louise Åsberg Kjærgaard, formand for forældreforeningen HAF, der arrangerer Bronxparty.

Hun kalkulerer med at lave en "døgner". Fredag morgen gav hun sit første interview klokken 07.30 og har været i gang lige siden. Halvvejs er hun vel. Når festen slukker, og de unge sendes hjem i seng, skal der ryddes op og gøres rent og smovses smørrebrød. Senest klokken 05 skal nøglen til huset afleveres. Næste arrangement i Folkedanserhuset starter klokken 09.

Lørdag kan hun sove.

Annonce

Fint nok med fem genstande

Men lige nu spiller musikken. Sammenslyngede, glade og spændte cruiser de unge rundt på gangene, dansegulvet, ude foran i rygergården og i baren, hvor de får udleveret de øller og breezere, de selv har med, og som deres alder tillader.

- Det er fint nok, at det kun er fem genstande, så ingen drikker sig pissestive. Jeg skal have nogle venner med hjem og sove, og så er det ikke særlig fedt, hvis de brækker sig, siger Valentin Dybdal på 15, der også husede forfesten.

Han og slænget er glade for festen - indtil videre.

- Det er fedt, at det er lokalt i stedet for, at det er i Spøttrup eller Feldborg, som man normalt tager til. Her kender vi mange. Det er hyggeligt, synes Valentin Dybdal.

Her er ikke skyggen af politi, ssp eller natteravne. De holder sig langt væk fra det politisk ukorrekte arrangement, som fik nej til at leje et kommunalt lokale.

Men de 50 forældre, der hjælper, mener noget andet.

- Bronx-festerne er en god idé. Så sidder de unge ikke i anlægget eller i legehusene. Her er det sikre og trygge rammer, og vi kan tage os af dem, og vi ved, hvad de får, siger en af garderobedamerne, Birgitte Møller Jensen.

Christoffer Hviid, en far, hvis søn på 15 fester derinde et sted, er enig.

- Jeg tænker, at de gør det alligevel, og vi kører jo også udenbys med dem. Hvorfor så ikke have noget i Holstebro, hvor vi prøver at lave det kontrolleret?

En håndfuld drenge med et mindre harem af piger med bare skuldre er trukket udenfor.

Hvorfor holder I ikke bare private fester derhjemme?

- Det må vi også godt, men 30 får vi ikke lov til at være - højst 15-20, fortæller en af drengene.

Det dilemma genkender garderobedamen.

- De unge i dag er så rare, de vil ikke udelukke nogen, så de inviterer flere, end vi gjorde, da vi var unge, har Birgitte Møller Jensen oplevet med sin egen datter.

Ja, de unge må godt drikke alkohol under festen, men ikke så meget. Foto: Morten Stricker
Totalt udsolgt. 400 unge havde købt billet til Bronxparty - et nyt forældreinitiativ i Holstebro. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce