Annonce
Struer

Fejrer påsken med et kram

Beboerne på plejecentrene også i Struer Kommune kan fejre påsken med at kramme deres pårørende. Det er Sundhedsstyrelsen, der vurderer, at vaccinationen af beboerne og de ansatte er så omfangsrig, at risikoen for smitte er minimal. Arkivfoto: Annelene Petersen
Godt et års ekstrem forsigtighed på kommunes plejecentre på grund af smittefare afløses af frie tøjler - bare kram løs, lyder opfordringen til beboerne.

Struer: Beboerne på kommunens plejecentre har i godt et år levet med ekstrem forsigtighed, restriktioner og afstand.

Men i takt med at stort set alle beboere og flere end 80 procent af de ansatte er færdigvaccinerede, løsnede Sundhedsstyrelsen i weekenden de stramme tøjler.

Nu er det igen tilladt at holde i hånd og kramme. En beslutning, der vækker glæde hos centerchef Tina Holmgaard, Struer Kommune.

- Det er en dejlig nyhed for de ældre og deres pårørende. Det betyder rigtig meget for rigtig mange, siger Tina Holmgaard.

Hun mener da også, at det er helt oplagt, at familie og venner benytter påsken til et besøg hos deres pårørende - også meget gerne inklusiv et solidt kram.

- Vi ved, at det betyder meget for den mentale velfærd, at man også fysisk er tæt på hinanden. Det er herligt, at vi nu er kommet så langt, at det kan lade sig gøre igen, siger Tina Holmgaard.

Annonce

Endnu mere forår

For centerchefen falder beslutningen om at slippe kram og håndtryk løs på ældrecentrene sammen med beslutningen i den forgangne uge om at skrotte kravet om to ugentlige test for de ansatte på plejecentrene.

- Flere end 80 procent af de ansatte er færdigvaccinerede, og flere end 9 ud af 10 af beboerne har samme status. Sammen med beslutningen om at slippe kram og håndtryk fri, så vender vi på det område mere og mere tilbage til hverdagen, som vi kendte den før covid-19. I år føles foråret endnu mere som forår, siger Tina Holmgaard.

- Så kram bare løs, lyder opfordringen.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce