Annonce
Struer

Fem formaninger om muldvarpe: Det gør du bare ikke

Grafik: Gert Ejton

1 Brug af muldvarpesaks

Fagmanden: Hvis den tjekkes, så ok.

Biologen: Lad være. Forskellige undersøgelser viser, at de ikke bare får et slag i hovedet og dør med det samme. Der kan både være tale om blødninger og knusning af indre organer og en dødskamp, der strækker sig over minutter.

2 Skyd dem med et jagtgevær

Fagmanden: Det er ikke noget, jeg vil anbefale, men jeg har hørt om metoden, og i teorien ville det måske kunne fungere, hvis man har oceaner af tid til at sidde og vente.

Biologen: Hvis du virkelig skyder den på det tidspunkt, du ser den, kan det være godt nok, hvis den dør med det samme, men du kan jo komme til at sidde og vente i dagevis. Muldvarpeskuddet kommer jo ofte ved, at den lægger sig på siden nede i gangen og skubber jorden op med benet.

3 Sæt en støvsugerslange på udstødningen fra en knallert og ned i hullet

Fagmanden: Det gjorde man i gamle dage.

Biologen: Brugen af kulilte til aflivning er sådan set god nok, fordi man dør stort set uden at opdage noget. Effekten vil dog være tvivlsom, for hvor langt omkring i gangene når det lige.

(Vi går nu over i kategorien, hvad er det værste, I har hørt om?)

4 Spræng dem ud

Biologen: Det er blevet overvejet til det danske marked at sende let antændelig gas ned i systemet, så en gnist til og bum. Jeg har set videoer af det fra USA, men hvor effektivt det er, ved jeg ikke, og så er det jo pænt farligt.

5 Spaden

Biologen: Der er også en variation af den med skuddet, hvor man bruger en spade i stedet. Den kan jeg også kun fraråde, for sandsynligheden for bare at kvæste muldvarpen er stor, hvis du springer op og bare hakker spaden i mulden, når du ser den.

Bonusinfo:

En muldvarp kan lave gangsystemer, som dækker et sted mellem 200 og 1000 kvadratmeter. Hverken fagmanden eller biologen har dog hørt om, at muldvarpe har kunnet undergrave hverken carporte eller gavle, selv om de fik lov at slå sig løs uden indgriben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce