Struer

Fem træer som symbol på det nordiske sammenhold

De fem nordiske træer blev afsløret på en halvkold forårssøndag med flot solskin. Foto: Melissa Joelsen
Foreningen Norden fylder 100 år i år, og det fejres ad flere omgange i Struer Kommune. I søndags blev der afsløret fem træer i anlægget i Struer - ét for hvert af de nordiske lande.

Struer: Søndag blev der afsløret fem nyplantede træer i anlægget i Struer som et symbol på det nordiske sammenhold.

Det skete i anledning af Foreningen Nordens 100 års jubilæum, der også fejres i Struer Kommune ad flere omgange i løbet af foråret.

Det var Foreningen Nordens afdeling i Struer Kommune, der havde fået ideen til at plante fem træer - ét for hvert af de nordiske lande.

- Struer Kommune, Struer Havekreds og Foreningen Nordens lokale Struer-afdeling har været fælles om dette projekt. Vi har snakket os frem til, hvordan det skulle gøres. Det er sådan, de nordiske lande gør det. Man samtaler, aftaler og hjælpes ad. Det er den smukke grundtanke, og det er en praksis, der foregår i et nogenlunde stort omfang, sagde formanden for Foreningen Nordens Struer-afdeling, Eskild Højgaard, som var blandt søndagens talere.

Struer Kommune har venskabsbyer i Norge (Sarpsborg), Sverige (Södertälje) og Finland (Forssa), og Struer Kommune har desuden et venskabsbyudvalg med repræsentanter fra kommunen og Foreningen Norden.

- I de senere år er venskabsbysamarbejdet gået fra at omfatte en del aktiviteter for borgere – f.eks. skoler, idrætsforeninger, spejdere og forskellig anden kultur – til stort set kun at omfatte politikere, embedsmænd og vist nok også erhvervslivet. Dette skred i indsatsområder må vi se, om ikke vi kan tippe lidt tilbage, så der bliver flere borgernære aktiviteter. Vi synes, de aktiviteter, vi har involveret os i specielt her i foråret, peger i den retning. Lad os holde fast i disse tanker, sagde Eskild Højgaard.

De fem træer er plantet i dalen mellem Struer Lystanlæg og Borgerlunden. Der er tale om fem forskellige træsorter: Bøg for Danmark, birk for Sverige, gran for Norge, ene for Finland og røn for Island.

De fem nordiske træer er plantet langs stien. Ved hvert træ står en blomsterkumme med blomster i det pågældende lands farver. Foto: Melissa Joelsen
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Viceforstander takker af efter 37 år

HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce