Annonce
Erhverv

Femdobling af overskuddet på et år: 2020 var fantastisk - 2021 bliver endnu bedre

Jesper Nielsen kan se tilbage på et fuldstændig vanvittigt 2020, der resulterede i et overskud på 11,4 millioner før skat. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jespers Planteskole leverer uden sammenligning det bedste resultat med et overskud på 11,4 millioner kroner før skat i 2020. Tidligere var virksomheden hårdt presset af underskud.

Nørre Felding: - Det er fantastisk. Alt har ændret sig på to og et halvt år, siger Jesper Nielsen.

Han ejer Jespers Planteskole sammen med sin søn Alex Juul Nielsen.

De to har alle mulige grunde til glæde og tilfredshed. Planteskolens overskud for 2020 viser et overskud på 11,4 millioner kroner før skat. Det er uden sammenligning det bedste resultat i planteskolens historie, der går mere end 30 år tilbage.

Annonce

- Jeg følger med i sport, og jeg har altid haft svært ved at forstå, at man kunne græde af glæde. Det forstår jeg langt bedre nu, efter det vi har oplevet de seneste år, siger Jesper Nielsen.


2020 var fantastisk, men 2021 bliver endnu bedre. Det kan vi allerede se nu, så det ser godt ud. Vi har haft forrygende travlt de første fire måneder og ansat mange nye medarbejdere

Jesper Nielsen


Overskuddet for 2020 overgår selv de vildeste forventninger og forhåbninger.

- Jeg kan tydeligt huske, hvordan situationen var for to og et halvt år siden, hvor vi var meget presset med underskud. Vi havde det meget svært med webshoppen, siger Jesper Nielsen, der tidligere åbent har fortalt, at nedturen kostede ham en depression, da det så mest sort ud.

Corona-medvind

Den positive udvikling tog allerede fart i 2019, og den accelererede voldsomt i marts 2020, da de danske planteskoler blev invaderet under coronanedlukningen.

Salget på webshoppen eksploderede, og i dag kører chauffører fra Jespers Planteskole rundt i hele landet med grønne planter og haveartikler. Butikken bliver også besøgt af kunder fra et langt større geografisk område end tidligere.

- Udviklingen er kun fortsat, og vi har mere end fordoblet antallet af medarbejdere på kort tid. I april har vi flere gange søgt folk med kort varsel på Facebook, og det er gået rigtig godt, siger Jesper Nielsen, der har haft stor glæde af unge medarbejdere, der har valgt et sabbatår til at tjene penge i.

Han lægger ikke skjul på, at det er langt sjovere at arbejde hårdt, når mere eller mindre alt går godt i virksomheden. Det er også meget lettere at tale med banken. Nu gælder det udvikling frem for afvikling.

- Jeg arbejder fra fem morgen til otte aften, så vi kommer ikke sovende til det, siger Jesper Nielsen, der allerede nu godt tør sige, at 2021 bliver økonomisk endnu bedre.

- 2020 var fantastisk, men 2021 bliver endnu bedre. Det kan vi allerede se nu, så det ser godt ud. Vi har haft forrygende travlt de første fire måneder og ansat mange nye medarbejdere, siger planteskolechefen, der har 135 ansatte. Regnskabet for 2020 viser, at udgifterne til personale er fordoblet fra ti til 20 millioner kroner.

Fremgangen har givet lyst til endnu mere hos Jesper Planteskole. Det er planen at bygge en ekstra hal på 3000 kvadratmeter i sensommeren. Det handler om at kunne følge med og have kapacitet nok til at følge med.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce