Annonce
Alarm 112

Fest for 25 i garage udløste bøderegn: Nu uddyber justitsministeren begrundelsen

Henk Streefkerks garage (bygningen til højre for det hvide hegn) ligger frit og anses derfor ikke for at være en del af boligen. Privatfoto
En garage, der ikke ligger i umiddelbar forbindelse med beboelse, anses ikke som bolig, slår justitsministeren fast i svar til undrende DF'er.

Lyne: En fest for 25 personer i en garage i den sydlige del af kommunen har givet anledning til en juridisk strid.

For var det et brud på forsamlingsforbuddet på fem personer, eller er en garage en del af hjemmet, som ikke er omfattet af reglerne, men kun anbefalingerne?

Garagens ejer, Henk Streefkerk fra Lyne, mener selv, at der var tale om et privat arrangement på privat grund, som derfor ikke burde give anledning til bøder, men politiet og justitsministeren er uenige.

Reglerne er dog mudrede, for en garage, der ligger i forbindelse med huset anses for en del af hjemmet, mens en garage, der ligger frit, ikke anses som en del af hjemmet. I Henk Streefkerks tilfælde ligger hans garage omkring 20 meter fra boligen - og derfor modtog han selv og resten af festdeltagerne bøder, da de mødtes natten til lørdag 16. januar i år.

Annonce

Regler undrer DF'er

De regler, mener Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær, er mærkeligt skruet sammen, og han stillede derfor justitsminister Nick Hækkerup (S) et paragraf 20-spørgsmål, hvor han spørger, om reglerne ifølge ministeren giver mening:

”… mener ministeren, at de gør det, når det efter Justitsministeriets fortolkning af forsamlingsforbuddet er sådan, at man ikke må være samlet seks personer i en privat garage, hvis den ikke er en integreret del af boligen, men man godt må, hvis garagen er bygget sammen med boligen, samtidig med, at man godt må være samlet seks personer i et telt i indkørslen eller haven, men altså ikke i garagen, hvis den ikke er bygget sammen med boligen,” står der i Dennis Flydtkjærs paragraf 20-spørgsmål.

Annonce

Udbygninger er ikke bolig

Nu har DF’eren fået svar fra ministeren, der slår fast, at han ikke anser en garage som en del af den private bolig, hvis den ikke er bygget sammen med huset.

I ministerens svar står der:


Det er Justitsministeriets vurdering, at en garage eller lignende, der ikke er en integreret del af den private bolig, ikke i sig skal anses for en privat bolig i forsamlingsbekendtgørelsens forstand.

Svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S)


”Det er Justitsministeriets vurdering, at en garage eller lignende, der ikke er en integreret del af den private bolig, ikke i sig skal anses for en privat bolig i forsamlingsbekendtgørelsens forstand. Der kan i den forbindelse bl.a. henvises til, at det fremgår af forarbejderne til epidemiloven, at bolig skal forstås bredt og videre end bopæl og først og fremmest sigter til det sted, hvor den pågældende overnatter. Videre fremgår det, at andre lokaliteter – der således ikke falder ind under begrebet privat bolig – omfatter bl.a. udendørslokaliteter, som f.eks. haver og gårdspladser, og indendørslokaliteter, som f.eks. lader, skure og værksteder, som den pågældende råder over.”

Dermed slår ministeren fast, at det var ulovligt, da Henk Streefkerk og 24 bekendte festede i garagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce