Annonce
Lemvig

Festival-formand: Vi tror på vi kan holde festival til sommer

Formanden for Haze Over Haarum, Hanne Noermark, tror på, at det vil være muligt at afvikle festivalen næste år. Men hun er indstillet på, at det bliver under andre former end tidligere år. Arkivfoto: Morten Stricker
Haze Over Haarum venter i lighed med andre festivaler på svar om økonomiske hjælpepakker oven på 2020, hvor festivalerne blev aflyst

Harboøre: Når efterårsmørket for alvor sænker sig over Vestjylland, og julehandlen så småt skal gå i gang ,er det også tid til at tænke på forsommerens musikfestivaler.

Normalt bliver navnene til det kommende års Haze Over Haarum- festival i Harboøre offentliggjort i slutningen af november, og billetsalget kan gå i gang.

Men med så mange andre arrangementer og festivaler er alt anderledes i år. Alligevel er festivalarrangørerne fortrøstningsfulde og arbejder ud fra, at der bliver festival i begyndelsen af juni 2021.

Annonce

- Vi tror på, det er muligt at arrangere festival, og vi er gået i gang med at forberede så meget, som det nu er muligt på dette tidspunkt. Men selv om vi endnu ikke har nogle retningslinjer fra myndighederne, så planlægger vi at lave en festival på et højt niveau, hvor vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, siger Hanne Noermark, der er formand for festivalen.

Hun peger på, at festivalen gennem paraplyorganisationen Dansk Live arbejder tæt sammen med myndighederne for at kunne finde frem til retningslinjer, der vil gøre det muligt at afvikle en festival under forsvarlige former til sommer.

Plads bliver anderledes

Hvordan det skal gøres, ved Hanne Noermark endnu ikke, men hun forventer, at der er plads nok på festivalpladsen i Harboøre til at kunne indrette den på en forsvarlig måde.

- Der kommer nok til at være nogle ting på pladsen, der skal indrettes anderledes, og jeg håber, at der snart vil komme en udmelding. Realistisk skal vi dog nok vente til foråret, før vi får et svar, siger Hanne Noermark.

Hun vil ikke lægge sig fast på en deadline for, hvornår festivalen skal have en afklaring på, hvordan retningslinjerne bliver for indretningen af pladsen. Men festivalens ledelse arbejder på at have så meget på plads til 2021-udgaven, at man forholdsvis hurtigt kan indrette sig efter mulige krav.

Også økonomisk venter festivalformanden på svar. Årets regnskab er endnu ikke gjort endeligt op, men Hanne Noermark siger, at det vil indeholde mange forbehold, da der er usikkerheder omkring indtægter og udgifter.

- Det bliver et år, hvor vi får et regnskab, vi aldrig har set før og forhåbentlig aldrig ser igen. Vi håber og tror på, at der på et tidspunkt kommer en afklaring omkring hjælpepakker til festivaler, som vi kan få del i. Vi har også en lille egenkapital, men det er langt fra nok til at dække de udgifter, der stadig er. Heldigvis har vi overordnet en god økonomi, så jeg tror på, at vi kan komme igennem, siger festivalformanden.

Annonce

Venter på hjælpepakker

Hun håber på, at festivalen vil kunne præsentere stort set det samme program, som var planlagt til årets festival. Her var Nik&Jay, L.O.C. og Malurt blandt hovednavnene.

Hanne Noermark er dog også indstillet på, at der kommer til at gå nogle måneder før festivalen har et overblik over, hvor meget kompensation man kan få fra regeringens hjælpepakker.


Der kommer nok til at være nogle ting på pladsen, der skal indrettes anderledes, og jeg håber, at der snart vil komme en udmelding

Hanne Noermark, formand Haze Over Haarum


- Senest 1. januar skal vi have indsendt ansøgningerne, men vi håber på at have lavet et så godt benarbejde på forhånd, at der ikke vil være problemer med at få del i hjælpepakken. Men vi kommer nok til at vente til en gang i foråret før vi får endeligt svar, siger hun.

Festivalformanden har også gjort sig tanken om, hvad der vil ske, hvis det viser sig, at det heller ikke i 2021 bliver muligt at gennemføre Haze Over Haarum.

- Vi er selvfølgelig også nødt til at tænke over worst case, som betyder at der heller ikke vil være festival næste år, men jeg tør næsten ikke tænke tanken. Vi arbejder på at holde gejsten hos vores frivillige, og det har betydet meget for os, at flere har valgt at beholde deres billet fra i år, som også vil være gyldig til næste års festival. Desuden har vi også mærket opbakning fra flere, der har overført penge til os, selv om der ikke var festival i år, siger Hanne Noermark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce