Annonce
Lemvig

Festival gør klar til jubilæum

Meget tyder på, at der kommer flere gæster til årets Haze Over Haarum. Arrangørerne melder om flere solgte billetter på nuværende tidspunkt i forhold til sidste år. Arkivfoto: Mads Krabbe
Arrangører melder om større billetsalg til årets Haze Over Haarum end sidste år

Harboøre: Om mindre end tre måneder spiller musikken endnu en gang på festivalen for enden af Stausholmvej i Harboøre.

Det har den gjort forskellige steder i og ved Harboøre siden 1980, hvor Haze Over Haarum så lyset for første gang. I år er det 40. gang, der bliver budt på koncerter med både landskendte kunstnere og lokale bands på de tre scener, festivalen kan byde på.

Og det vil blive markeret i forbindelse med festivalen.

- Lige nu er vi i gang med at planlægge de ting, der er need to have på festivalen. Men vi kommer helt sikkert også til at se på nogle af de ting, der er nice to have, når vi kommer tættere på festivalen. Og det er blandt andet, hvordan vi markerer jubilæet, siger Gunnar Skytte, der er festivalens talsmand.

På tegnebrættet er der blandt andet flere konkurrencer og særlige tilbud til gæsterne under den tre dage lange festival. Nye boder og en mindre ændring af pladsen kan også komme på tale, og der bliver også kigget på, om der skal være et fyrværkeri, der skal lukke festivalen, lige som det skete i forbindelse med 30 års-jubilæet for ti år siden.

- Og så er det muligt, at vi også laver en reception for vores samarbejdspartnere, tilføjer Gunnar Skytte.

Gennem 40 år har festivalen kunnet byde på både nogle af de største danske navne, men også givet mulighed for unge og lokale bands for at få spilletid foran et større publikum.

Nogle af de første bands, der fik lov til at stå på scenen, da festivalen havde premiere på Harboøre Stadion, var Tørfisk.

- Generelt har amatørscenen og Skovscenen været stødstangen for flere lokale musikere til at komme i gang med en karriere, der har rakt ud til hele landet. På vores festival har de haft muligheden for at prøve kræfter med det at stå foran et større publikum, og flere har fået smag for det, siger Gunnar Skytte, der blandt andet peger på, at flere medlemmer af album-aktuelle Turquoise Sun i forskellige konstellationer har spillet på Haze Over Haarum tidligere.

Årets festival har netop sat navne på de lokale bands, og her finder man blandt andre Silly Beats, 10i samt Banditterne, der er et band bestående af udviklingshæmmede, der er tilknyttet Dagsværket i Lemvig.

Arrangørerne er også godt tilfredse med det foreløbige billetsalg til årets festival. Lige nu er der solgt omkring 200 billetter mere end på samme tid sidste år. Faktisk ligger billetsalget på niveau med det salg, man havde nået i slutningen af maj sidste år.

- Vi har blandt andet arbejdet meget med at få festival-ambassadører på efterskoler, og det er en af de steder, vi har kunnet se, at vi har haft succes med vores billetsalg, siger festivalens formand, Hanne Noermark.

Men selv om billetsalget ligger over sidste års niveau, så regner arrangørerne ikke med, at festivalen kommer i nærheden af de 6000 solgte billetter, der vil betyde udsolgt.

- Hvis vi skulle nå derop, så ville det betyde, at vi skulle øge vores billetsalg med 30 procent i forhold til sidste år. I de senere år er der kommet et langt større udbud af musik, og det kan vi også mærke. For de fleste er der en grænse for, hvor mange penge, de kan bruge på blandt andet festivaler, siger Gunnar Skytte, der selv måtte af med sin dengang legendariske hestehale, da festivalen i 2005 kunne melde udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce