Annonce
Lemvig

Fibernet til middelaldermølle

Den gamle Aa-Mølle på Remmerstrand har eksisteret i snart 500 år og bliver drevet af en gruppe frivillige personer fra området. Arkivfoto
Annonce

Remmerstrand: Den 500 år gamle Aa-mølle træder ind i nutiden, når den snart får indlagt fiber-bredbånd.

Bestyrelsen i Aa-mølle Laug har fået 20.000 kroner fra Jysk Energis Sponsorpulje, der giver mulighed for at tilslutte den gamle vandmølle til fibernettet, som i løbet af det kommende år bliver rullet ud i området. En del af pengene skal også bruges til en forbedret, indvendig belysning af den gamle mølle.

Moderne, hurtig fibernet og en gammel vandmølle har ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre, og slet ikke når man tænker på, at møllen erhvervsmæssigt ikke har været i drift siden 1953, men det er alligevel af stor betydning for Aa-mølle at blive opkoblet på det højteknologiske fibernet. Aa-mølle er en kulturhistorisk perle i Nordvestjylland og sandsynligvis indenfor kort tid også en del af Geopark Vestjylland med UNESCO godkendelse.

Aa-mølle har med sine mange aktiviteter baseret på frivilligt mandskab i sommerhalvåret gennem de sidste år oplevet en stadig stigende strøm og interesse fra turister og uddannelsesinstitutioner/skoler, som søger oplysning og svar på, hvordan vandmøllen gennem århundreder har været drevet og leveret mel og andre kornprodukter til lokalsamfundet.

Med opkoblingen på fibernettet og fornyet informationsmateriale i møllen vil det i fremtiden blive langt lettere og mere levende og informativt at formidle Aa-mølles mange hundredeårige historie til nutiden.

- Derfor er glæden stor i bestyrelsen over den økonomiske håndsrækning fra Jysk Energi`s Sponsorpulje, siger formanden for bestyrelsen Bodil Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce