Annonce
Sport

Fifa-præsident afviser støtte til europæisk superliga

John Thys/Ritzau Scanpix
Gianni Infantino nægter, at Fifa skulle have givet opbakning til en europæisk udbryderliga for storklubber.
Annonce

Ifølge New York Times havde Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) præsident, Gianni Infantino, på et møde med Real Madrid-præsident Florentino Pérez for nylig givet sin opbakning til en europæisk udbryderliga.

Men det afviser Infantino under et besøg i Bruxelles onsdag.

- Fifa bakker ikke op om noget projekt, siger Fifas overhoved ifølge AFP - dog uden at benægte mødet med Florentino Pérez.

- Fifa diskuterer alt med alle mulige, tilføjer han uden at kommentere sagen yderligere.

Rygterne går på, at flere af Europas største klubber arbejder på at skabe en kontinental superliga for Europas bedste hold.

Ifølge forlydender arbejdes der med en plan om en liga bestående af to divisioner med samlet set 20 hold, som i så fald ville blive trukket ud af deres respektive nationale ligaer.

Der er angiveligt tale om klubber fra de fem største ligaer - England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig.

Målet er at skabe en liga udelukkende bestående af de største hold, som kunne tiltrække enorm interesse fra hele Europa. Det gælder både for fans, medier og sponsorer.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har slået fast, at man tager afstand fra enhver plan om en sådan liga, som vil underminere især Champions League, Uefas lukrative kronjuvel blandt de europæiske klubturneringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce