Annonce
Struer

Efter flere år på kontanthjælp: Christian og Charlotte fik fem jobtilbud på under et kvarter

26-årige Christian Aurdal fik efter syv år på kontanthjælp fem jobtilbud på mindre end et kvarter, da han torsdag aften var med til at sætte ansigt på den store gruppe af langtidsledige i Struer Kommune. Foto: Frede Stengaard
Virksomhedsejerne i Struer Kommune stod i kø med et jobtilbud til langtidsledige, og to unge kontanthjælpsmodtagere fik fem tilbud på mindre end et kvarter.

Struer: Efter at have været på kontanthjælp i henholdsvis syv og ni år fik 26-årige Christian Aurdal og 29-årige Charlotte Gaardbo torsdag aften hele fem jobtilbud på mindre end et kvarter.

- Det var helt overvældende, fortalte Charlotte Gaardbo.

Kim Andersen fra Privathjælpen ville hellere end gerne invitere hende til en jobsamtale, og fire andre i den store forsamling af virksomhedsejere fra Struer Kommune, som havde meldt sig klar til at yde en indsats for at hjælpe medborgere som netop Chrisian Aurdal og Charlotte Gaardbo, rejste sig også med et tilbud om et job.

Det samme var tilfældet for Christian Aurdal, som blandt andet blev tilbudt et job med medhjælper i et murerfirma, et job som skytte hos Ivan Jakobsen, når mågejagten går ind, og et par andre gode tilbud.

Vi har stort set altid haft nogle stykker ansat i småjob og på særlige vilkår, og vi kunne jo mærke, hvordan medarbejderne fra Jobcenter Struer brændte for sagen. På den måde har det været meget inspirerende at være med i hele forløbet.

Kuno Nygaard, KN Tagdækning, Humlum

Grænseoverskridende

På den måde blev der sat ansigter på den store gruppe af langtidsledige, som står klar til at gribe chancen, når de får et tilbud om at komme i arbejde.

- Det var grænseoverskridende at skulle stille sig op på den måde og præsentere sig, konstaterede Charlotte Gaardbo.

Men hun gjorde det, og med stor succes, inden dagens møde, som var arrangeret i et tæt samarbejde mellem Jobcenter Struer, en større forsamling af virksomhedsejere og organisationen Code of Care, sluttede med, at der blev skabt hele 51 småjobs til de lidt over 400 medborgere i Struer Kommune, som har været uden arbejde i over et år.

- Det kan være både kontanthjælpsmodtagere og personer på uddannelsesydelse eller integrationsydelse - men også folk på dagpenge, som har været ledige i over et år, fortæller Kirsten Buch som er virksomhedskonsulent på Jobcenter Struer.

Annonce

Flere på vej

Arbejdet med at finde småjobs og i bedste fald fuld beskæftigelse til de langtidsledige i Struer Kommune begyndte for et par år siden.

Men indsatsen blev mere fokuseret, da Jobcenter Struer i foråret 2018 indledte et samarbejde med organisationen Code of Care, som fik etableret et samarbejde med 18 virksomheder i Struer Kommune, som gerne ville være frontløbere i hele projektet.

- Vi har stort set altid haft nogle stykker ansat i småjob og på særlige vilkår, og vi kunne jo mærke, hvordan medarbejderne fra Jobcenter Struer brændte for sagen. På den måde har det været meget inspirerende at være med i hele forløbet, fortæller Kuno Nygaard fra KN Tagdækning i Humlum.

En begejstring, som i allerhøjeste grad også bredte sig i forsamlingen, som havde meldt sig til det cirka fem timer lange forløb i B&Os kantine torsdag aften.

- Da vi gik i gang og fik etableret det nye samarbejde med Code of Care i foråret 2018 var det målet at få skabt 100 småjobs i løbet af en projektperiode på et par år. Indtil i går havde vi allerede fundet 127, fortæller Kirsten Buch, og i går kom der altså 51 mere på listen.

Virksomhedsejerne stod i kø for at aflevere deres bud på et job til borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), og andre, som ikke umiddelbart var klar med et jobtilbud, vil overveje det.

For eksempel de nye ejere af Humlum Kro.

- Vi har allerede mange løst ansatte til at hjælpe os til festerne på kroen, men kunne da helt sikkert også få glæde af at oprette et mere permanent job af den karakter, vi har hørt så meget mere om i løbet af i dag, sagde Jeanette Thomsen efter mødet med de cirka 170 andre virksomhedsejere, som viste interesse for at være med til hjælpe de langtidsledige i Struer Kommune i arbejde torsdag aften.

Virksomhedsejerne stod i kø med jobtilbud til langtidsledige, da mødet sluttede klokken cirka 20.30 torsdag aften. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Lemvig For abonnenter

Landmandspar i Lomborg fejrer 40 års jubilæum: De kan nu noget, de Jersey-køer...

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Holstebro For abonnenter

Esther Jensen tilbage ved Borbjerg Mølle Kro: - Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor trist det er

Vestjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Leder For abonnenter

Ja tak! Vi køber både de gode tilbud og de gode idéer

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Annonce