Holstebro

Filmklub vokser: Nødvendigt med to forestillinger

Et skamfuldt kapitel i svensk historie: I 1930'erne fjernede man same-børn fra deres forældre i et forsøg på "at gøre dem svenske". Fra filmen "Sameblod", der vises i Holstebro Filmklub. Pressefoto

Engang var Holstebro Filmklub tæt på at blive nedlagt på grund af manglende tilslutning. Men i forårssæsonen 2019 må klubben nu op på to forestilling hver mandag, for ellers er der ikke plads alle medlemmer.

Holstebro: Holstebro Filmklub er en af de gode succeshistorier, som vi så godt kan lide.

Klubben er gået fra at være lukningstruet til at have så mange medlemmer, at hvis alle beslutter at gå i biografen, kan de ikke være i én sal. Derfor lancerer man nu to forestillinger hver mandag.

- I sidste sæson havde vi så mange medlemmer, at de ikke kunne være i sal 1. Vi havde så to sale, men det er ikke muligt her i foråret 2019, så nu forsøger vi med én forestilling klokken 15.00 og én klokken 17.00. Vi håber så, at publikum fordeler sig fornuftigt. Det giver visse udfordringer at have succes, erkender formand for filmklubben, Lonni Gelsdorf.

Er der nogen, der vil gå i biografen klokken 15?

- Mange af medlemmerne har jo forladt det aktive arbejdsliv og skulle nok kunne komme klokken 15. De vil måske endda synes, at det er fint, at de også kan få en aften ud af det. Mange af vore medlemmer deltager jo i en masse aktiviteter og har rigtigt travlt, siger Lonni Gelsdorf.

Der vises seks film i løbet af foråret i Scala Biograferne, Holstebro. Den første altså den 21. januar og den sidste den 1. april. Man tilmelder sig på første forestillingsdag den 21. januar eller ved henvendelse til Lonni Gelsdorf. Man kan se mere på holstebro-filmklub.dk.

Filmene

21. januar, "Farvel til Tyskland" (Tyskland, Luxembourg, Belgien 2017): Filmen foregår i Frankfurt i 1946, hvor 4000 jøder, der har overlevet KZ-lejrene, befinder sig i såkaldte rehabiliteringslejre, hvor de venter på indrejsetilladelse til USA eller Palæstina. Den handler om overlevelse og løgnen som strategi og er fortalt med humor og fyldt med optimisme.4. februar, "Sommeren 1993" (Spanien 2017): Seks-årige Frida har mistet begge sine forældre. Hun skal nu bo i en lille katalansk landsby sammen med sin onkel, tante og kusine. Der fortælles fra Fridas synsvinkel. Hun befinder sig i en usynlig boble af ensomhed, smertelige følelser og uafklaret sorg. Filmen handler om tab og sorg, men er også fyldt med håb.

18. februar, "Når noget slutter" (Storbritannien 2016): Tony Webster lever et stille liv i London med daglige rutiner og et jovialt forhold til ekskonen. En dag arver han en dagbog. Den tilhørte hans engang bedste ven, der blev kæreste med Tonys ungdomskæreste og siden begik selvmord. Tony må nu mødes med ungdomskæresten - og hvad så?

4. marts, "Sameblod" (Sverige, Danmark, Norge 2016): Smuk og poetisk film om samepigen Elle Marja, der i 1930'ernes Sverige sammen med mange andre samebørn blev udsat for såkaldt videnskabelige, statsautoriserede forsøg, der skulle bevise, at samerne var en underlegen race. En stærk historie om et uværdigt kapitel i svensk historie.

18. marts, "Ordets magt" (Tyskland, Østrig, Frankrig 2016): Er det den, der har ordet i sin magt, der bestemmer i samfundet? Neila er en fransk-arabisk kvinde, der går på jurastudiet på et fransk universitet. Hun undervises af professor Mazard, der er dygtig, men som også er en reaktionær provokatør med sexistiske og racistiske holdninger. Filmen er varm og vittig, og der bygges bro mellem de to modsætninger.

1. april, "Shoplifters" (Japan 2018): Sidste års Guldpalmevinder. Familien Shibata har et noget lemfældigt forhold til at overholde loven, men er også en familie fyldt med kærlighed og medmenneskelighed. En dag tager de en lille, ensom pige med hjem, bare for at give hende en god aften, da hendes forældre skændes. Næste dag vil de levere hende tilbage, men forældrene skændes stadig, og så flytter hun bare ind. Men det kan naturligvis ikke blive ved med at gå.

Den sexistiske og racistiske professor Mazard fører sig frem overfor den fransk-arabiske studerende Neila. Han får en reprimande fra universitetets ledelse og tvinges til at coache Neila op til universitetets prestigefyldte retorik-konkurrence. Pressefoto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce