Annonce
Læserbrev

Finans. Velfærd og grøn politik uden højere skat

Debat: I Venstre har vi den leveregel, at man skal holde, hvad man lover vælgerne. Og det er netop ledetråden for det finanslovsforslag, som Venstre har fremlagt. Med vores finanslovsprioriteter for 2020 leverer vi til punkt og prikke på de løfter, vi gav danskerne i valgkampen. Vi leverer på Velfærdsløftet og samtidig investere mere i den grønne omstilling, end regeringen har lagt op til. Og vi kan gøre det uden de skadelige skattestigninger for borgere og virksomheder, som regering foreslår i sit finanslovsforslag til venstrefløjens jubel.

Med Venstres finanslovsprioriteter for 2020 viser vi vejen for at fortsætte den gode udvikling, som Danmark er inde i. Vi kan sikre, at vores virksomheder får bedre adgang til de hænder og hoveder, de har brug for. Vi kan sikre, at virksomhederne har gode og stabile rammevilkår – så de kan skabe den vækst og de arbejdspladser, som jo er forudsætningen for, at der kan investeres i vores velfærd og den grønne omstilling. Vores finanslovsprioriteter gør både Danmark rigere og stærkere.

Omvendt har S-regeringen fremlagt et finanslovsforslag, hvor de løber fra en lang række af de flotte løfter, de gav danskerne før folketingsvalget. De lovede, at maksimalt 5 pct. af danskerne ville få en højere skat, hvis Socialdemokratiet skulle komme til magten. Sandheden er, at alle danskere nu bliver ramt. De lovede, at de ville føre en politik, der understøtter et Danmark i balance. Men alligevel skal fx bredbåndspuljen, som er med til at understøtte udvikling i landdistrikterne, nu have dødsstødet. Og Mette Frederiksen lovede danskerne, at de offentlige ydelser ikke skulle stige. Men nu står arbejdsløse indvandrerfamilier til at få 2.000 kr. ekstra skattefrit hver måned. Jeg må med tristhed konstatere, at S siger én ting før et valg – og gør noget andet efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Annonce