Annonce
Læserbrev

Finans. Velfærd og grøn politik uden højere skat

Annonce

Debat: I Venstre har vi den leveregel, at man skal holde, hvad man lover vælgerne. Og det er netop ledetråden for det finanslovsforslag, som Venstre har fremlagt. Med vores finanslovsprioriteter for 2020 leverer vi til punkt og prikke på de løfter, vi gav danskerne i valgkampen. Vi leverer på Velfærdsløftet og samtidig investere mere i den grønne omstilling, end regeringen har lagt op til. Og vi kan gøre det uden de skadelige skattestigninger for borgere og virksomheder, som regering foreslår i sit finanslovsforslag til venstrefløjens jubel.

Med Venstres finanslovsprioriteter for 2020 viser vi vejen for at fortsætte den gode udvikling, som Danmark er inde i. Vi kan sikre, at vores virksomheder får bedre adgang til de hænder og hoveder, de har brug for. Vi kan sikre, at virksomhederne har gode og stabile rammevilkår – så de kan skabe den vækst og de arbejdspladser, som jo er forudsætningen for, at der kan investeres i vores velfærd og den grønne omstilling. Vores finanslovsprioriteter gør både Danmark rigere og stærkere.

Omvendt har S-regeringen fremlagt et finanslovsforslag, hvor de løber fra en lang række af de flotte løfter, de gav danskerne før folketingsvalget. De lovede, at maksimalt 5 pct. af danskerne ville få en højere skat, hvis Socialdemokratiet skulle komme til magten. Sandheden er, at alle danskere nu bliver ramt. De lovede, at de ville føre en politik, der understøtter et Danmark i balance. Men alligevel skal fx bredbåndspuljen, som er med til at understøtte udvikling i landdistrikterne, nu have dødsstødet. Og Mette Frederiksen lovede danskerne, at de offentlige ydelser ikke skulle stige. Men nu står arbejdsløse indvandrerfamilier til at få 2.000 kr. ekstra skattefrit hver måned. Jeg må med tristhed konstatere, at S siger én ting før et valg – og gør noget andet efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Menighedsråd slår sig sammen i 2021

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce