Annonce
Erhverv

Finanskrisen lærte arkitekter ikke at vente på kunder

Atras ejere er Sigurd Ravnborg Jakobsen og Mark le Fèvre. Pressebillede
Syv år i træk med vækst i omsætning og overskud. Vestjysk arkitektfirma finder selv jord til byggerier og får lokalplaner på plads.

Holstebro: Det er usikkert at sidde og vente på, at kunderne banker på døren. Derfor har arkitektfirmaet Atra i Holstebro iværksat en anderledes strategi, og den giver gevinst. Virksomheden går selv ud og finder landbrugsjord eller andre arealer, som måske på sigt kunne bruges til for eksempel en ny bydel.

De indgår aftaler med ejerne af arealerne og deler en eventuel gevinst. Lykkes udviklingsarbejdet, giver det desuden nye og mere traditionelle arkitektopgaver, når husene skal tegnes og bygges.

Atra arkitekter har nu syv år i træk haft fremgang i både omsætning og overskud. Regnskabet for 2017 var firmaets hidtil bedste. Det har også givet afkast i form af en gazellepris fra dagbladet Børsen og en nominering til Nordvestjysk Lederforums erhvervspris.

Virksomheden nu er i gang med udviklingsprojekter på landbrugsjord i Mejrup Kirkeby og på en cementvirksomheds grund i Klarup øst for Aalborg, hvor der skal bygges 300 huse. Der er også projekter under forberedelse i Hobro, Hedensted, Silkeborg, Ikast, Ry, Tjæreborg og Lystrup.

- Det kan være lange processer, før der kommer en lokalplan, og byggeriet kan gå i gang. Men på den måde fremtidssikrer vi vores virksomhed. Vi lærte under finanskrisen, at det ikke dur at vente på kunderne, siger medindehaver Sigurd Ravnborg Jakobsen.

Opgaverne har ført til, at der er oprettet et kontor i Aalborg med fire ansatte. Nu kigger Atra også efter at skabe en filial omkring Silkeborg og Skanderborg.

Virksomheden har dog ingen planer om at rykke hovedsædet væk fra Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Struer

Ingen penge retur til forældrene

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Lemvig

"Drive-in Jesus" på flyvepladsen

Annonce