Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank har fået fire påbud af Finanstilsynet: Direktøren ikke bekymret

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen finder ikke Finanstilsynets påbud for alamerende, men der er ting, der skal rettes til. Foto: Morten Stricker
Vestjysk Bank har fået fire påbud af Finanstilsynet. Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen mener ikke, at der er noget alarmerende i de fire påbud.
Annonce

Lemvig/Holstebro: 2019 har på mange måder været et godt år for Vestjysk Bank med en række gode nyheder om bedre bundlinje, opjusteringer, stigende aktiekurser og farvel til restriktioner fra EU.

Men ikke alt er positive nyheder. Finanstilsynet har netop offentliggjort, at de har været på ordinær inspektion i Vestjysk Bank, og det har medført fire påbud fra tilsynet.

- Det er ikke noget alarmerende i de påbud, vi har fået. Det handler mest om noget administrativt, som vi er godt i gang med at få styr på. Det er ikke noget, der gør, at kunderne skal være nervøse for at være i Vestjysk Bank, siger Vestjysk Banks administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Et af påbudene handler om kvaliteten - boniteten - af bankens nye privat- og erhvervskunder i forhold til den seneste inspektion.

I Finanstilsynet redegørelse hedder det, at bankens forretningsmodel er kompleks på grund af mange store og komplicerede udlån. Bankens indberetninger viser, at boniteten på bankens udlån generelt er forbedret siden seneste inspektion, men boniteten er fortsat markant svagere end gennemsnittet af gruppe 2-pengeinstitutter. (lignende banker). Kun 24 procent af de nye erhvervseksponeringer og halvdelen af nye privatkunder havde god bonitet.

- Tilsynet har et noget mere snævert syn på, hvad der er en god kunde. Vi har en lidt bredere opfattelse af, hvad der er en god kunde, siger bankdirektøren.

Finanstilsynet gennemgik 102 udlån under besøget i maj-juni. Gennemgangen førte til yderligere nedskrivninger for i alt 33 millioner kroner. Nedskrivningerne er bogført i bankens regnskab pr. 30. juni 2019.

- Det er en nedskrivning, vi har indregnet, og der ændrer ikke på vores seneste melding, hvor vi opskruede forventninger til det samlede regnskab, siger Jan Ulsø Madsen.

Et af de øvrige påbud omhandler bankens risikostyrings- og compliancefunktioner. Vestjysk Bank har færre ressourcer end sammenlignelige banker på det område, og banken har fået påbud om at styrke risikostyrings- og compliancefunktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce