Annonce
Holstebro

Fire elever i samme klasse smittet med corona

Nørre Boulevard Skolen er kommunens største. Her går der 790 elever. Skolen har haft ni tilfælde af Covid-19 siden august. Især de seneste 14 dage er mange elever i overbygningen sendt hjem til test og nødundervisning. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Indtil nu har der ikke været nogen indikation på, at børn smitter hinanden i skoletiden. Hver gang en skole har sendt en hel klasse eller årgang hjem, er ingen af de hjemsendte børn efterfølgende testet positive.

Men det er ikke længere tilfældet. På Nørre Boulevard Skolen er der i en 9. klasse fundet fire smittede elever.

- Men vi ved naturligvis ikke, om de har smittet hinanden, siger skolechefen i Holstebro Kommune, Peter Fodge Mikkelsen.

Nørre Boulevard Skolen har siden august haft ni tilfælde af smitte, og særligt de seneste par uger er mange elever sendt hjem til nødundervisning. Fredag var det 9.b, mandag var det 7.sa og 9.sa, og onsdagen forinden otte klasser i overbygningen.

Har I nogen forklaring på, hvorfor der har været så mange tilfælde på skolen?

- Når smittetallet i Danmark er over 1000 om dagen, er jeg ikke overrasket over, at det er den største skole i Holstebro, som har flest smittede, men det er klart, vi har da en nysgerrighed på det, siger skolechefen.

Får det jer til at ændre på retningslinjerne?

- Nej. For det første følger vi sundhedsmyndighedernes retningslinjer omkring afstand, hygiejne og organisering på skolerne. For det andet er vores grundlæggende erfaringer, at smitten ikke har bredt sig. Nu har vi haft en enkelt episode, men i alle øvrige sammenhænge har vi noteret os, at der ikke spredte sig smitte i klasserne. Derfor fastholder vi også tilgangen, siger skolechefen.

Kommunen har fredag været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som ikke anbefaler yderligere tiltag hverken i forhold til forebyggelse eller håndtering af smitte.

Skoleleder Carsten Baur opfordrer på Aula forældrene til at tage ansvar for at, deres børn overholder isolationen i de dage, der går indtil familien har et negativt testsvar. "Det er den eneste måde, vi kan sikre, at smitten ikke breder sig. Når man er hjemme i isolation, så er samvær med klassekammerater i fritiden, samt andre fritidsinteresser ikke en mulighed," skriver skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce