Annonce
Kultur

Fire gospelkoncerter for demente

Gospel D'Light synger til fordel for Alzheimerforeningen. PR foto

Ringkøbing Amt: Alzheimerforeningen i det gamle Ringkøbing Amt har fået arrangeret fire "Gospel for demens"-koncerter, som er en del af landsindsamlingen, som officielt er 21. september. Der er koncert i Tarm Kirke 2. september, Mejdal Kirke 3. september, Ringkøbing Kirke 10. september og Struer Kirke 16. september. Alle koncerter begynder kl. 19.30.

Det bliver en aften, hvor livet med demens vil være i fokus. Det bliver en aften for alle, der har demens tæt på livet og en aften for personer, der gerne vil høre mere om demens.

I Tarm Kirke den personlige beretning fra Ditte Siggaard, som er 49 år, som har fået sygdommen Alzheimer sygdom.

Entreprisen er på 100 kroner, og pengene går ubeskåret går til Alzheimerforeningen. Det er Gospel D’Light og Ole Jørgensen i samarbejde med Alzheimerforeningen Midt/Vest, der arrangerer de fire koncerter.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Mest læste

Kultur For abonnenter

Bogkassen anbefaler: Når historierne tappes fra evighedens tønde

Bøger: Hvis man er til lyrik, er Einar Már Gudmundssons nye digtsamling ”Til rette vedkommende” en lise for sjælen. Hvis ikke man er til lyrik, skal man se at blive det i en fart. For denne lille, sansende og smukke bog er det tåbeligt at snyde sig selv for. ”Til rette vedkommende” er Gudmundssons fjerde digtsamling gennem 28 år som succesrig forfatter. Romanerne har fyldt mest. Det var også for en roman, ”Universets engle”, at han i 1995 blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Alligevel er Einar Már ifølge eget udslag mest glad for digtene. Han mener i øvrigt ikke, der er så stor forskel mellem prosa- og lyrikgenrerne. Lyrik skal rumme en historie, siger han, og prosa skal også være poetisk. Den holdning præger forfatterskabet, både når der digtes, og når der skrives prosa. ”Til rette vedkommende” er nok den lyseste, den letteste, den mest livsglade af Einar Már Gudmundssons fire digtsamlinger. Ikke på den måde, at digtene er uden dybde eller alvor - tværtimod. (Manden er jo islænding ...). Men fordi digtene trods tvivl, trods skygger og understrøm rummer en dejlig livsglæde. En samling digte - eller for den sags skyld en stor, episk roman - ville ikke være Gudmundsson, hvis ikke der var et glimt i øjet og en række underfundige formuleringer, der er alt for spændende eller smukke til bare at blive læst. Gudmundsson kræver tanker hos læseren. Alt andet er umuligt. Som når han skriver: Hvis du tapper historier fra evighedens tønde giver jeg kaffe på benzintanken og viser dig forstadskvartererne, småbyerne som sover og småbyerne som holder sig vågne, sindets udkanter, fodgængertunneller og baghaver, byen bag ved tiden ... En smuk strofe, ganske typisk for den nye digtsamling. Den kredser om mennesket i universet, den rummer klare eksistentielle emner - og den skildrer et samfund i evig forandring. Som når digtet fortsætter: Kaffebarerne, hvor kopperne dampede af digte/antikvariaterne som nu er forsvundet/excentrikerne som er døde/og det lille hus på skråningen/som for længst er borte ... Sådan er det jo. Det er en digters skildring af et samfund, der udvikler sig. Og under udviklingen også mister noget. Tiden er ikke til excentrikere - eller skæve eksistenser - og ikke til et lille hus på en skråning.

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce